«Тиха хода пам’яті»: у Львові провели акцію на честь Героїв Небесної сотні

«Тиха хода пам’яті»: у Львові провели акцію на честь Героїв Небесної сотні

27.01.21 08:03 0 401
У Львові 25 січня відбулася «Тиха хода пам'яті» на честь Героїв Небесної сотні. Десятки людей із лампадками у руках пройшлися вулицями міста до меморіалу пам'яті.

«Через карантин ми перенесли захід із 22 січня, як це було традиційно, на 25-те. Але так склалося символічно, маємо річницю загибелі Романа Сеника з Львівщини. Він 22 січня був поранений, а 25-го помер у київському шпиталі. Дуже символічно, але перші дві смерті на Майдані – це мешканці нашого регіону. Для нас важливо згадати тих, хто був поранений на Майдані, хто загинув, хто поліг на Донбасі, захищаючи країну. Мені складно говорити про ці події, бо я – дочка Героя Небесної сотні і працівниця музею Гідності у Львові, але я стараюсь не керуватися емоціями. Однак мені образливо, коли люди забувають, що стільки загинули на Майдані. Мені це болить. Мій обов'язок згадувати і пам'ятати», – говорить Андріяна Дигдалович, донька вбитого на Майдані Андрія Дигдаловича.

40-річний Андрій Дигдалович 20 лютого загинув від кулі снайпера. Він був активним учвсником Революції Гідності. ФОТОГАЛЕРЕЯ: Хода пам'яті: у Києві вшанували перших Героїв Небесної сотні (фоторепортаж)

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Держлісагентстві ...
Наступна новина: На Тернопільщині перевірять ...

КОМЕНТАРІ