МЗС Росії заявило протест послу США через попередження щодо протестів на підтримку Навального

МЗС Росії заявило протест послу США через попередження щодо протестів на підтримку Навального

27.01.21 08:45 0 329
Міністерство Росії викликало посла Сполучених Штатів Джона Саллівана і заявило йому протест через попередження про акції протесту 23 січня, яке відомство оприлюднило для американських громадян. Про це речниця російського відомства Марія Захарова заявила в ефірі російського телебачення, передає місцева служба Радіо Свобода.

Заступник голови МЗС Сергій Рябков провів із Салліваном бесіду, в ході якої вказав на «необхідність неухильного дотримання законів» Росії. Не уточнюється, чи йшлося тільки про попередження щодо акцій, чи про коментар Державного департаменту США, пізніше оприлюднений у соцмережах.

Читайте також: Глава МЗС України щодо висловлювання Навального про Крим: «Бутерброд доведеться повернути»

Йдеться про попередження посольства щодо запланованих акцій на підтримку опозиціонера Олексія Навального. В ньому відомство повідомляло про плани організаторів протестів у 12 містах, в тому числі в Москві. У тексті зазначалося, що мітинги не дозволені владою, посольство радило громадянам Сполучених Штатів уникати демонстрацій та пов'язаних із ними подій.

Американське відомство радило співгромадянам уникати натовпів, демонстрацій, місць проведення заходів, попередити близьких про ймовірну небезпеку, носити з собою паспорт із російською візою.

23 січня Захарова в коментарі російському виданню «Известия» назвала це «втручанням у внутрішні справи» Росії.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі до кінця ...
Наступна новина: 200-гривнева банкнота ...

КОМЕНТАРІ