Глави МЗС країн ЄС мають обговорити реакцію на затримання Навального

Глави МЗС країн ЄС мають обговорити реакцію на затримання Навального

27.01.21 10:56 0 369
Міністри закордонних справ країн-членів Європейського Союзу 25 січня мають обговорити реакцію на затримання російського опозиціонера Олексія Навального.

Глава зовнішньополітичного відомства ЄС Хосеп Боррелл зазначив, що на зустрічі будуть обговорювати «наступні кроки» щодо Росії, оскільки деякі члени ЄС закликають до подальших санкцій проти Москви.

Боррелл оголосив про зустріч після акцій протесту, які відбулися у Росії 23 січня. Під час них було затримано понад 3700 демонстрантів, повідомляє «ОВД-Инфо». У Москві нарахували 1 455 затриманих, кілька людей постраждали під час зіткнень.

Країни Заходу засудили «жорстку тактику», використану проти демонстрантів.

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив 24 січня, що масовий арешт протестуючих був «нестерпним образою» та «сповзанням до авторитаризму».

Як повідомляє Financial Times, президент Польщі Анджей Дуда є одним з тих, хто закликає Європейський Союз посилити санкції проти Росії через ситуацію з Навальним. «Єдиний спосіб (уникнути конфлікту) – це змусити дотримуватися міжнародного права. Єдиний спосіб зробити це без гвинтівок, гармат і бомб – через санкції», – заявив Дуда у статті, опублікованій 24 січня. Польський лідер також наголосив, що Борреллю слід переглянути плани відвідин Росії наступного місяця, якщо Навального не буде звільнено.

До рішучих дій закликав і лідер Європейської народної партії Манфред Вебер.

«Міністрам закордонних справ ЄС не дозволяється знову ухилятися від цього і зупинятися на загальних закликах», – наголосив він в інтерв'ю німецькому виданню RND. Вебер додав, що ЄС слід завдати удару по місцю, «де дійсно вдасться зашкодити системі Путіна – а це гроші».

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Індонезія затримала ...
Наступна новина: «Сповнений сил і енергії»: ...

КОМЕНТАРІ