На Тернопіллі у Кременецькому районі 284 об’єкти передали у власність громад

На Тернопіллі у Кременецькому районі 284 об’єкти передали у власність громад

27.01.21 08:22 0 348
У Кременецькому районному будинку культури відбулася нарада про передачу майна спільної власності територіальних громад району. Участь у засіданні взяв перший заступника голови Тернопільської ОДА, голови Кременецької, Шумської, Лановецької райдержадміністрацій, голова Кременецької районної ради та голови об'єднаних територіальних громад Кременецького району.

На порядку денному обговорили координацію передачі об'єктів спільної власності територіальних громад Кременецького району до комунальної власності територіальних громад. Зокрема йшлося про проблемні об'єкти, серед яких заклади освіти, культури, охорони здоров'я та інші.

Як зазначив Ігор Демянчук, взявши на свій баланс ці об'єкти, територіальні громади отримують змогу ними управляти та утримувати їх з власного бюджету.

«З 1 січня цього року кошти з районного рівня перейшли громадам. Логічно, що з початку року мало перейти і відповідне майно – установи, заклади, які раніше фінансувалися з районних бюджетів. Але поки що процес триває. При цьому, громади мають розуміти, що на січень у їхніх бюджетах повинні бути закладені видатки на ці об'єкти. Нашим основним завданням є не допустити заборгованості по заробітній платі в установах, які передаються громадам», – зазначив перший заступник голови Тернопільської ОДА Ігор Дем'янчук.

Також під час наради розглянули фінансове забезпечення установ районної власності, які припинили свою діяльність. Не оминули й питання пріоритетних напрямків соціально-економічного розвитку громад.

Нагадаємо, що замість 17 районів на Тернопільщині було створено три - Кременецький, Чортківський і Тернопільський. Наразі, згідно з реформою децентралізації, триває процес передачі майна громадам. Відтак у Кременецькому районі у власність громадам передали 284 об'єкти. Так, Кременецький район першим завершив роботу з прийняття рішень про передачу майна. Зараз основне завдання районних державних адміністрацій, районних рад та територіальних громад спільно забезпечити безперервність та належне функціонування усіх бюджетних установ на території району.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Колишню співробітницю ...
Наступна новина: Зеленський розраховує «на ...

КОМЕНТАРІ