На Тернопіллі до кінця січня всі об’єкти соціального значення мають бути передані від районів громадам

На Тернопіллі до кінця січня всі об’єкти соціального значення мають бути передані від районів громадам

27.01.21 08:41 0 349
Мінрегіон продовжує відстежувати процес передачі майна з районного рівня у комунальну власність територіальних громад. За інформацією від областей, наразі в країні щодо 88% соціальних об'єктів вже прийняті рішення територіальними громадами про взяття їх на баланс.

Готові прийняти 100% закладів освіти, культури, охорони здоров'я та інших соціальних об'єктів громади 39-ти нових районів. Серед областей лідерами у цьому процесі є Житомирська та Волинська області.

«Передачу майна від районів до громад необхідно завершити якнайшвидше. По-перше, завдяки завершенню цього процесу ми нарешті зможемо говорити про стабільність роботи лікарень, амбулаторій, шкіл, дитячих садочків, соціальних установ, бібліотек та навести лад у майнових питаннях. По-друге, задля забезпечення безперебійної роботи соціальних закладів, районам не варто затягувати цей процес та здійснити передачу майна до кінця січня», – зазначає Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Високі показники передачі об'єктів спільної власності району у Тернопільської (99%), Сумської (99%), Івано-Франківської (99%), Харківської (98%) Хмельницької (98%), Дніпропетровської (98%) та Чернівецької (97%) областей.

Також активні територіальні громади Одеської (95%), Запорізької (94%), Черкаської (94%), Херсонської (93%), Миколаївської (91 %), Чернігівської (91%) та Кіровоградської (97%) областей.

Середні показники щодо передачі майна та бюджетних установ мають Полтавська (87%) та Київська (80%) області.

Найповільніше процес передачі відбувається у Луганській (54%), Львівській (60%), Закарпатській (70%), Вінницькій (72 %) та Донецькій (78%) областях.

Минулого тижня Мінрегіон провів наради з народними депутатами, представниками ОДА, районних рад і РДА Донецької, Закарпатської, Київської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Полтавської, Рівненської та Хмельницької областей, на яких обговорили спірні питання.

«Бачимо, що загалом у представників районів і громад є розуміння необхідності швидкої передачі майна. Сподіваємося, що нам вдалося обговорити і знайти шляхи вирішення по більшості спірних питань і вони будуть вирішені на місцях до кінця місяця», – наголошує заступник Міністра розвитку громад та територій В'ячеслав Негода.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Учні Тернопільщини ...
Наступна новина: МЗС Росії заявило протест ...

КОМЕНТАРІ