В університеті Драгоманова у Києві відреагували на слова викладачки про Україну як «американську колонію»

В університеті Драгоманова у Києві відреагували на слова викладачки про Україну як «американську колонію»

27.01.21 11:46 0 350
В національному педагогічному університеті імені Драгоманова у Києві висловлювання викладачки Євгенії Більченко щодо української мови назвали неприпустимими і неприйнятними, а також такими, що суперечать моральним принципам та переконанням колективу. Про це йдеться у зверненні голови Первинної профспілкової організації працівників НПУ імені М.П. Драгоманова Івана Горбачука.

«Такі висловлювання зустріли рішуче несприйняття з боку керівництва університету, студентського загалу та професорсько-викладацького складу університету, які у соціальних мережах рішуче засудили такі висловлювання, як антиукраїнські й антинародні, такі, що йдуть врозріз з моральними принципами та переконаннями колективу Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова», – йдеться в повідомленні.

У зверненні також вказано, що значна частина студентів, представників студентських самоврядних організацій та професорсько-викладацького складу висловилися за неприпустимість роботи викладача з такими переконаннями в НПУ імені М.П. Драгоманова.

«Незважаючи на гостроту питання, значний суспільний резонанс та шкоду іміджу закладу, університет буде діяти у відповідності до чинного законодавства… За результатами обговорення та розгляду планується проведення слухання цього питання на засіданні Вченої ради університету», – додав голова профспілки університету. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Україна має захищати свою мову – мовний омбудсмен Тарас Кремінь

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Киргизстані затриманий ...

КОМЕНТАРІ