Голови МЗС G7 закликали владу Росії негайно звільнити Навального

Голови МЗС G7 закликали владу Росії негайно звільнити Навального

28.01.21 08:26 0 352
Міністри закордонних справ країн «Групи семи» (Великої Британії, Німеччини, Італії, Канади, США, Франції та Японії) і голова зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель закликали російську владу «негайно і без всяких умов» звільнити російського опозиціонера Олексія Навального, а також всіх затриманих на акціях на його підтримку 23 січня.

Міністри засудили «політично вмотивований» арешт Навального і закликали російську владу дотримуватися своїх міжнародних зобов'язань і дотримуватися прав людини.

«Вкрай сумно, що пан Навальний перебуває під вартою за звинуваченням, яке ще в 2017 році було визнано Європейським судом з прав людини неправомірним і явно необґрунтованим», – йдеться в заяві.

Голови МЗС G7 і голова дипломатії ЄС знову закликали Москву провести розслідування і «надати переконливе пояснення застосування хімічної зброї на території Росії» після отруєння Олексія Навального нервово-паралітичною речовиною групи «Новачок», нагадавши, що Росія приєдналася до Конвенції про заборону хімічної зброї.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопільщині за ...

КОМЕНТАРІ