Суд у Росії оштрафував РВЄ/РС за порушення закону про іноагентів

Суд у Росії оштрафував РВЄ/РС за порушення закону про іноагентів

28.01.21 09:51 0 463
Суд у столиці Росії Москві 27 січня ухвалив перші рішення за складеними наглядовим відомством «Роскомнадзор» протоколами про адміністративні правопорушення щодо засобів інформації, визнаних у Росії так званими «іноземними агентами». Протоколи стосуються діяльності медіакорпорації Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода та її проєктів. ТОВ «РВЄ/РС» та її генеральний директор оштрафовані на загальну суму 1 мільйон 100 тисяч рублів (це понад 410 тисяч гривень).

Суд не взяв до уваги заперечення адвокатів медіакорпорації. Керівництво РВЄ/РС вважає законодавство про іноземних агентів несправедливим і юридично суперечливим та розглядає питання про апеляцію на судове рішення. У РВЄ/РС стверджують, що вимоги «Роскомнадзору» обмежують свободу журналістської діяльності, а почасти є технічно нездійсненними.

Заяву до «Роскомнадзору» з інформацією про те, що РВЄ/РС не виконує наказ відомства, яке з 30 жовтня 2020 року суттєво посилило правила маркування контенту на всіх платформах, на початку листопада 2020 року подав генеральний директор «Агентства федеральних новин» Євген Зубарєв.

29 грудня «Роскомнадзор» провів перевірку за цією заявою, після чого надіслав до ТОВ «РВЄ/РС», що представляє інтереси медіакорпорації в Росії, повідомлення про складання сотень адміністративних протоколів за фактами порушення наказу. Згідно з планами відомства, їхнє складання завершиться на початку березня. Загальна сума штрафів може скласти сотні мільйонів рублів. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Росії склали перші протоколи щодо «ЗМІ-іноагентів» – Радіо Свобода та його проєктів

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопільщину відвідав ...

КОМЕНТАРІ