На акціях протесту в Лівані постраждали понад 200 людей

На акціях протесту в Лівані постраждали понад 200 людей

29.01.21 12:39 0 447
Понад 200 людей постраждали під вчасно акції проти коронавірусних обмежень у ліванському місті Тріполі. Влада використала для розгону демонстрантів армію.

За інформацією ліванського МВС, учасники протестів закидали мерію «коктейлями Молотова». Проти маніфестантів застосували сльозогінний газ та гумові кулі.

Протести в Тріполі, одному з найбідніших міст Лівану, тривають з початку тижня. Демонстранти вимагають поліпшити умови життя, скасувати комендантську годину та інші жорсткі обмеження, запроваджені через пандемію COVID-9. Ізоляція, за їхніми словами, позбавила їх можливості пережити економічну кризу. У країні майже повністю паралізована банківська система, падає купівельна спроможність жителів і загострюється криміногенна обстановка.

Акції протесту проходять і в інших містах Лівану.

Ліванська влада ввела режим надзвичайної ситуації після нового спалаху COVID-19 у грудні минулого року. Були закриті всі приватні і державні підприємства. Ситуація загострюється в зв'язку з проживанням в країні майже два мільйони біженців з Сирії та Палестинської автономії при чисельності населення близько семи мільйонів.

У Лівані від початку пандемії виявили майже 290 інфікованих коронавірусом, померли понад 2,5 тисячі пацієнтів.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Туреччина затримала 12 ...
Наступна новина: Папа Франциск зустрінеться ...

КОМЕНТАРІ