Бронювання турів онлайн в пошукових системах і на сайтах туроператорів: що потрібно знати?

Бронювання турів онлайн в пошукових системах і на сайтах туроператорів: що потрібно знати?

31.01.21 12:24 12 652

Коли справа доходить до бронювання турів у менеджера турагентства є 2 варіант: скористатися пошуковою системою, або сайтом туроператора. Але що краще? Нумо розберімося. Ну а допоможе нам в цьому співробітник турагенції "АНЕКС Тур": https://anex-agency.com.ua, на сайті якої безпосередньо можна підібрати собі недорогий тур.

Онлайн пошуковики

Насамперед, розглянемо якими незаперечними перевагами для менеджерів турагентств мають пошукові системи. По-перше, в них відображаються ціни відразу від декількох гравців на ринку, що, безсумнівно, зручно, тому що можна легко та оперативно порівняти вартість пакетів у різних туроператорів. По-друге, пошукові системи можуть мати домовленість з недостатньо стабільними туроператорами про додаткової комісії при бронюванні через їх систему пошуку. Це також служить певним додатковим стимулом для співробітників турагентств.

Але на цьому, мабуть, всі плюси бронювання через пошукові системи й закінчуються. Адже в даний час практично немає таких систем, які б оперативно надавали всі актуальні пропозиції та давали реальну картину стану справ на ринку в кожен конкретний момент часу. Це може відбуватися з різних причин. Перш за все, як це не сумно, в пошукових системах із завидною регулярністю виникають різного роду технічні проблеми, що аж ніяк не сприяє оперативності. Крім того, можуть бути відсутні домовленості між пошукачем і важливими для агентства операторами. А ті оператори, які все-таки уклали угоду з пошуковими системами, не завжди посилають нові пропозиції вчасно. Як бачимо, причини різні, але суть одна — все це в сукупності веде до спотворення інформації.

Більш того, сьогодні немає пошукових систем, де б оперативно відображалася інформація по зупинках продажів готелів та перельотів. Спроби автоматизації обміну інформації такого плану поки залишаються не більше ніж спробами. У кращому випадку це роблять оператори, але частіше за все пошуковики просто радять користувачам звіряти інформацію на сайті оператора. Немає в пошукових системах і автоматичного сервісу підтверджень, що створює очевидні незручності для турагентств.

Доводиться констатувати та той факт, що в пошукові системах є багато неправдивої інформації. Найчастіше ціна, зазначена в пошуковику, насправді... ніколи не виставлялась оператором. А при розгляді найчастіше спливає людський фактор.

Мінусом також є й те, що в пошуковій системі неможливо експериментувати з нестандартними заявками. Тим часом сьогодні попит на такі тури неухильно зростає, українські туристи все частіше не задовольняються стандартними пакетами та віддають перевагу індивідуальними програмами.

Сайти туроператорів

Не секрет, що інформація в каталогах пошукових систем з'являється з сайтів туроператорів, а це означає, що в останніх інформація більш актуальна. Та й підтвердження заявки пройде оперативно.

У більшої частини агентств-партнерів немає постійної потреби в пошукових системах. Сильне, стабільне агентство, щільно займається продажами за різними напрямками, і заздалегідь визначає собі постійних партнерів серед туроператорів, причому на практиці з'ясовується, що їх зазвичай буває не більше чотирьох. А потім при виборі того чи іншого туру користується пошуковими системами цих операторів.

Таким чином, напрошується цілком очевидний висновок: поки що турагентства віддають перевагу системам on-line бронювання, розміщеними на сайтах їх постійних партнерів, оскільки робота з ними проходить оперативніше і будується на більш прозорій та стабільній основі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 108)
Наступна новина: Холодильник не морозит. ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Kolosidun - 31.01.21

аватар країна
fakerney - 31.01.21

Спасибо за Ваш труд!!

аватар країна
iwtkllmslf - 31.01.21

Досить цікава і пізнавальна тема

аватар країна
VeNGeR88 - 31.01.21

Блог зроблений дуже професійно, і легко читається

аватар країна
AntonBatono - 31.01.21

відмінно викладаєте

аватар країна
Qooq777 - 31.01.21

Радует, что сайт постоянно развивается. Такая статья только прибавит ему популярности.

аватар країна
unFlawed - 31.01.21

Сайт супер, побільше б таких!

аватар країна
onionshert - 31.01.21

Вот это да!

аватар країна
viva_tut - 31.01.21

Я конечно, мало, что смыслю в данной теме, но постараюсь осилить.

аватар країна
Dreik1306 - 31.01.21

ВАУ....=)

аватар країна
meow_chic - 31.01.21

Гучний заголовок і стаття норм - можна ловити траф з ПС

аватар країна
TeenageEmotion - 31.01.21

новость послал по инету.