«Це окрема історія»: шеф-кухар Клопотенко про шанси українських закладів отримати зірку «Мішлен»

«Це окрема історія»: шеф-кухар Клопотенко про шанси українських закладів отримати зірку «Мішлен»

01.02.21 11:35 0 706
В Україні є два-три ресторани, які могли б претендувати на зірку «Мішлен» за рівнем, але для цього потрібне також фінансування, каже шеф-кухар і кулінарний експерт Євген Клопотенко. Про це він розповів у інтерв'ю Радіо Свобода.

Клопотенко прокоментував минулорічний інцидент із ресторанним путівником «Мішлен», який назвав борщ «стравою російської кухні».

«Вони поїхали в Росію для того, щоб дати зірки різним ресторанам. Там є ресторани такого рівня. Але для того, щоб приїхали експерти сюди і офіційно оцінювали український ринок, їм треба 1,5 мільйони доларів заплатити. Це така офіційна плата. 1,5 мільйони доларів платиш – і «Мішлен» приїздить. Але в нас ще немає такого рівня ресторанів... Грошей точно немає. Але й ресторани дуже... Ну, два ресторани, може, три, які можуть одну зірку отримати», – міркує шефкухар.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: «Почалися якісь змови»: ...

КОМЕНТАРІ