Прокуратура Білорусі хоче заборонити біло-червоно-білий прапор

Прокуратура Білорусі хоче заборонити біло-червоно-білий прапор

01.02.21 10:46 0 621
Генпрокуратура Білорусі може визнати екстремістським біло-червоно-білий прапор, символ протестів проти режиму Олександра Лукашенка.

Представник відомства в ефірі державного телеканалу ввечері 29 січня сказала, що до них нібито надійшло колективне звернення громадян (понад ста осіб), які просять заборонити прапор через суд, і такий пакет документів відомство вже готує.

За даними прокуратури у зверненні йдеться про те, що цей прапор асоціюється з німецькою окупацією під час Другої світової війни.

Ця символіка в сучасній Білорусі формально не заборонена. Але її використання як «незареєстрованої символіки» на практиці переслідується й карається.

Державним прапором Білорусі в 1991–1995-му був національний біло-червоно-білий прапор. Він був державними символом і Білоруської Народної Республіки, яка виникла після розпаду Російської імперії в 1918 році, але проіснувала лише кілька місяців, перш ніж її окупували більшовики. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Помста» прапора Лукашенку: Складна доля біло-червоно-білого стяга Білорусі

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Держдеп засудив ...

КОМЕНТАРІ