Монолітний фундамент: основні плюси

Монолітний фундамент: основні плюси

02.02.21 15:24 7 648

Коли справа доходить до зведення будинку, першим моментом, з яким слід визначитися є вибір основи. Одним з можливих виборів є монолітний фундамент. Далі, ми розглянемо його основні переваги. Ну а розповість нам про це співробітник архітектурно-будівельної компанії "FINE HOUSE": https://finehouse.com.ua/foundation-works/, яка безпосередньо займається фундаментними роботами в Харкові.

Очевидні плюси монолітного фундаменту:

  • Надійність і довговічність. З цим важко не погодитися, монолітний фундамент — один з найнадійніших і самих довговічних. У порівнянні з іншими типами, у монолітного фундаменту є очевидний плюс — велика площа опори на ґрунт, що, при дотриманні технології закладення, що не буде згубно впливати на фундамент в зимовий період.
  • Універсальність. Ще однією незаперечною перевагою є те, що при строгому дотриманні технології, монолітний фундамент можна закласти практично на будь-якому ґрунті. Його використовують на таких ділянках, де жоден інший фундамент не виправдає своїх очікувань і не впорається зі своїм завданням. Будь то болотистий ґрунт або торфовища, для монолітної плити це не перешкода.
  • Облаштування фундаменту вище глибини промерзання ґрунту. У більшості випадків, нема потреби в дуже глибокому закладенні монолітного фундаменту. Завдяки тому, що під ним розташовується масивна піщано-гравійна подушка, ґрунт не зможе безпосередньо на нього впливати в зимовий період.
  • Жорсткість і хороший розподіл навантаження. Монолітна плита повністю складається із залізобетону, тому навіть якщо в якомусь місці фундамент просяде, його жорсткість не дозволить нанести будинку значні пошкодження. Так само, монолітний фундамент дуже добре розподіляє навантаження на ґрунт, завдяки гарному армування і значній подушці під ним.
  • Нема потреби заливати чорнову підлогу. У більшості випадків, при використанні монолітної плити, необхідність в облаштуванні чорнової підлоги просто зникає. Особливо це стосується утепленої плити, такий фундамент буде служити надійною і теплою основою для чистової обробки підлоги, що допоможе трохи знизити витрати. Для прикладу, можете підрахувати, у скільки обійдеться заливка підлоги для стрічкового фундаменту, включаючи планування ґрунту та піску.
  • Нескладне закладання. Технологія закладення плитного фундаменту на стільки проста, що її можна з легкістю здійснити своїми руками. Звичайно, Ви в будь-якому випадку будете витрачатися на копку, бетон, арматуру і т. д., але зможете заощадити на послугах виконроба, влаштувавши фундамент самостійно.
  • Підходить для будь-яких типів будівель. На монолітній плиті можна будувати практично будь-яку малоповерхову приватну будівлю, починаючи від господарських будівель і гаражів, закінчуючи повноцінним великим і затишним будинком. Будь то каркасний будинок, або цегляний, на плитному фундаменті зводять будинки, не залежно від того, з якого матеріалу вони зроблені. Єдиним нюансом буде товщина плити: для легких будівель — плиту можна робити тоншою, а для важких — плитний фундамент повинен бути товстішим.
  • Витримує рух ґрунтів. Завдяки своїй технології, навіть якщо будинок буде будуватися на пливких ґрунтах, монолітний фундамент буде «плавати» разом з ними, а не лопатися і розриватися. Це дозволить зберегти цілісність стін всього будинку.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Що варто враховувати при ...
Наступна новина: Почему выбирают воду в ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
karma_chat_bot - 02.02.21

Я звичайно, мало, що тямлю в даній темі, але постараюся осилити.

аватар країна
SektorPriz - 02.02.21

Побольше бы таких статей

аватар країна
kukurax - 02.02.21

Невероятно!

аватар країна
Evgeniy174 - 02.02.21

Побільше б таких статей

аватар країна
Pupkin707 - 02.02.21

Сенкс. Цікаво, і взагалі корисний у Вас сайт

аватар країна
CTARIK - 02.02.21

Супер-пупер!

аватар країна
Myrastr - 02.02.21

А можна дізнатися, у вас дизайн сайту шаблонний? Теж собі такий хочу ...