У Рівненській області трьох чоловіків підозрюють у незаконній порубці дубів

У Рівненській області трьох чоловіків підозрюють у незаконній порубці дубів

04.02.21 08:06 0 340
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури в межах кримінального провадження за фактом незаконної порубки лісу, вчиненої вчиненої у складі організованої групи осіб (ч. 2 ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК України) повідомлено про підозру 3 фігурантам провадження.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в кінці грудня 2019 року 48-річний уродженець Сарненщини створив і очолив організовану групу, до якої залучив 21-річного сина та 35-річного знайомого. Угруповання, не маючи передбаченого законом спеціального дозволу на проведення порубки лісу, займалося «заготівлею» дуба на території Дубровицького та Зарічненського районів Рівненської області. Транспортували деревину до Рівного та на Волинь з метою її реалізації.

Кожен із учасників злочинної групи, при цьому, діяв відповідно до попередньо розробленого та узгодженого плану із чітким розподілом функцій для досягнення спільної злочинної мети. Своїми діями чоловіки завдали збитків лісгоспам на майже 140 тисяч гривень.

Шановні громадяни, якщо вам відомі факти протиправної порубки лісу або його перевезення, якщо ви маєте інформацію щодо незаконної діяльності посадовців у цій сфері або осіб, яких вони залучають до такої діяльності – просимо звертатись до органів прокуратури. Охорона лісів – один з пріоритетів нашої роботи.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ