Британський ветеран,який зібрав мільйони фунтів для лікарів під час пандемії,помер від COVID-19

Британський ветеран,який зібрав мільйони фунтів для лікарів під час пандемії,помер від COVID-19

04.02.21 11:13 0 337
100-річний британський ветеран, сер Томас Мур, який зібрав під час пандемії мільйони фунтів на допомогу Національній системі охорони здоров'я, помер у лікарні від COVID-19. Як повідомляє ВВС, про це розповіла його дочка Ханна Інґрем-Мур.

За її словами, Мур лікувався від пневмонії протягом останніх кількох тижнів, а минулого тижня отримав позитивний результат тесту на COVID-19. У неділю його госпіталізували через проблеми з диханням.

Ветеран Другої світової війни Том Мур став національним героєм Британії після того, як він зібрав рекордні 39 мільйонів фунтів, пройшовши 100 кіл у своєму саду у квітні напередодні свого сотого дня народження. Спочатку він планував зібрати близько тисячі фунтів, але гроші Муру перерахували понад півтора мільйона його прихильників. Королева Єлизавета ІІ посвятила його у лицарі у липні минулого року.

Ханна Інґрем-Мур зазначила, що в останні дні поряд з ним були його рідні.

«Ми годинами розмовляли з ним, згадуючи наше дитинство і нашу чудову матір. Ми разом сміялися і плакали. Останній рік життя нашого батька був ніяким іншим, як чудовим. Він помолодшав і відчув те, про що тільки і мріяв. Хоча він був у багатьох серцях протягом короткого часу, він був неймовірним батьком і дідом, і він назавжди залишиться живим в наших серцях», – написала дочка Мура.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Києві відзначили ...

КОМЕНТАРІ