Білорусь: блогера Володимира Неронського засудили до трьох років ув’язнення

Білорусь: блогера Володимира Неронського засудили до трьох років ув’язнення

04.02.21 12:35 0 446
Білоруського блогера, автора Youtube-каналу «Слуцк для жизни» Володимира Неронського засудили до трьох років колонії. Це перший вирок фігурантів так званої «справи Тихановського», повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

Неронський – соратник і член виборчої комарнди блогера Сергія Тихановського, який не зміг балотуватися в президенти Білорусі через арешт.

У вівторок, 2 лютого, суд визнав Неронського винним у образі представника влади та організації групових дій, які грубо порушують громадський порядок.

Згідно з обвинувальним висновком, Неронський у своїх відеозаписах публічно закликав брати участь у несанкціонованих заходах у Слуцьку, Мозирі, Бресті та Бобруйську. Також його звинувачують у образі голови Слуцького райвиконкому Андрія Янчевського. З цього приводу блогер визнав свою провину, а щодо організації незаконної групової діяльності – ні. Захист заявив, що це звинувачення на адресу Неронського, Тихановського, а також опозиціонерів Миколи Статкевича та Павла Северинця не було доведене. Білоруські правозахисники визнали їх політичними в'язнями.

Володимира Неронського затримали на початку травня в Могилеві разом із Сергієм Тихановським та іншими активістами. У червні його перевели до слідчого ізолятора у Мінську. За словами затриманого, перебуваючи під вартою, він переніс інсульт. Розгляд справи розпочався 12 січня. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Заборона національної символіки перетворює протести у Білорусі на національно-визвольний рух

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ