Як правильно вибрати постільну білизну?

Як правильно вибрати постільну білизну?

04.02.21 12:28 0 570

Приблизно третину свого життя людина проводить уві сні. Сон необхідний нам так само як кисень та їжа. Уві сні ми відновлюємо свої внутрішні ресурси для нового дня, тому від якості нічного відпочинку залежить наша денна активність і настрій. Якість сну залежить від багатьох факторів:

  • обстановка в спальній кімнаті;
  • розташування ліжка;
  • м'якість матраца;
  • розміри та щільність подушки з ковдрою.

Всі перераховані фактори можуть мати значний вплив на якість сну, але правильно підібрана постільна білизна допоможе поліпшити сон, зробити його міцним, здоровим і комфортним. Далі, ми безпосередньо поговоримо про те, якою вона має бути, щоб зробити сон ідеальним і безтурботним. До речі, купити постільну білизну за доступною ціною ви можете в інтернет-магазині http://cottonbox.com.ua.

Вибираємо постільну білизну правильно

Слід розуміти, що постільна білизна це оболонка спального місця і суто інтимна річ, до вибору якої потрібно підходити індивідуально і прискіпливо. Вкрай важливо правильно підійти до вибору постільної білизни, щоб отримати максимальну користь від покупки та забезпечити собі здоровий і комфортний сон. Для вибору найбільш підходящого для Вас комплекту постільної білизни варто розглядати такі критерії, як розмір та матеріал. Розгляньмо кожен з цих параметрів більше детально.

Розміри

Вибір комплекту починається з визначення потрібного вам розміру. Постільна білизна підрозділяється на п'ять основних розмірів:

  1. полуторка (розміри підковдри: 160x220);
  2. двоспальна (розміри підковдри: 175x210);
  3. євро (розміри підковдри: 200x220);
  4. євро максі (розміри підковдри: 220x240);
  5. сімейна (дві підковдри розміром: 160x220).

Щоб визначити, який розмір краще підійде для Вашої спальні потрібно виміряти габарити (довжину й ширину) вашого ліжка і вашої ковдри.

Наволочки можуть бути двох розмірів: 50x70 і 70x70 см. Багато виробників комплектують постільні комплекти наволочками обох розмірів, щоб постільна білизна підходила під будь-який розмір подушки. Але також досить часто зустрічаються постільна білизна, в комплект якого входить тільки один розмір наволочок 50x70 або 70x70 см.

Матеріали

Текстильні матеріали, з яких виробляється постільна білизна, можна розділити на три основні категорії:

  1. натуральні;
  2. синтетичні;
  3. напівсинтетичні.

До натуральних матеріалів відносяться наступні тканини:

  • бавовняні;
  • лляні;
  • бамбукові.

Найбільший попит мають тканини на основі натуральної бавовни, такі як: сатин, жаккард і поплін. Найпопулярнішим матеріалом для пошиття постільної білизни у світі є сатин — тканина, що отримується шляхом особливого плетіння бавовняних ниток. Такий матеріал славиться особливою м'якістю та підвищену зносостійкість.

Останнім часом, почали набирати популярність інноваційні текстильні матеріали, такі як бамбукове та евкаліптове волокно. Вони мають бактерицидні властивості та відмінно підходять для алергіків, оскільки не викликають ніяких подразнень та алергії.

Синтетичні ж тканини в більшості своїй виготовляються з високоякісного поліестеру та відрізняються підвищеною міцністю й еластичністю. Найпопулярніший синтетичний матеріал, який використовується для пошиття постільної білизни, — штучний шовк. Постільна білизна, зшита з цього матеріалу, характеризується блиском і гладкістю.

До напівнатуральних матеріалів відносяться такі тканини, як гобелен і сатин-шовк. Напівнатуральна постільна білизна може бути виконана як з суміші тканин, так і з двох різних частин. Найбільш популярна сумішева тканина — полікотон. Як правило, вона виготовляється з рівних пропорцій натуральної бавовни та високоякісного поліестеру.

Слід пам'ятати, що найважливіше властивість тканини для комфортного і здорового сну: гігроскопічність — здатність вбирати та випаровувати вологу. І за цим параметром натуральні матеріали перевершують синтетичні.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 111)
Попередня новина: США: під час рейду у ...
Наступна новина: Верховна Рада встановила ...

КОМЕНТАРІ