МЗС підтвердило,що отримало ноту від Китаю щодо ситуації з «Мотор Січ»

МЗС підтвердило,що отримало ноту від Китаю щодо ситуації з «Мотор Січ»

05.02.21 13:42 0 374
МЗС України підтвердило на запит Радіо Свобода, що отримало ноту від китайської сторони щодо ситуації навколо «Мотор Січ».

«Нота є конфіденційним дипломатичним листуванням, тому її зміст розголошувати не можемо. Міністерство поінформувало державні органи, які опікуються цією справою, про документ. Українська сторона залишається налаштованою до розв'язання усіх питань, що перебувають на порядку денному відносин України та Китаю», – йдеться у відповіді відомства.

Раніше з'явилася інформація, що МЗС Китаю закликало Україну захистити права китайських компаній та інвесторів після того, як президент Володимир Зеленський наклав санкції на низку китайських фізичних і юридичних осіб.

«Ми звернули увагу на повідомлення про це. Китай завжди виступає проти того, щоб іноземні держави накладали односторонні санкції на китайські компанії. Водночас ми завжди вимагаємо від китайських компаній, щоб вони діяли за кордоном у межах законності», – заявив речник МЗС Китаю Ван Веньбінь.

28 і 29 січня президент Зеленський двома указами ввів у дію два рішення Ради національної безпеки і оборони, якими були застосовані спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) терміном на три роки до групи фізичних і юридичних осіб, більшість яких із Китаю чи має стосунок до Китаю. Зокрема, йдеться про компанію Beijing Skyrizon Aviation Industry Investment Co., Ltd і її дочірні компанії Hong Kong Skyrizon Holdings Limited і Skyrizon Aircraft Holdings Limited, групу компаній Beijing Xinwei Technology Group Co., Ltd. до якої належить Skyrizon, а також про громадян Китаю на імена Ван Цзін і Ду Тао. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Із ким Україна воює за «Мотор Січ»: що відомо про мільйонера з Китаю

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Гурт Go-A заявив,що журі ...
Наступна новина: Голова дипломатії ЄС ...

КОМЕНТАРІ