На Тернопіллі у Підгородньому триває будівництво сучасного навчально-виховного комплексу

На Тернопіллі у Підгородньому триває будівництво сучасного навчально-виховного комплексу

05.02.21 12:12 0 347
Голова Тернопільської ОДА Володимир Труш оглянув хід будівництва навчально-виховного комплексу у Підгородньому, яке було заплановане ще у 2018 році. Тоді підготували проєкт, кошторис, але на цьому все зупинилося.

«Грошей на будівництво не знайшли, а десятки дітей з приміського села були змушені їздити на навчання в обласний центр та інші села. Ми ж довели, що будувати можна швидко та якісно. Удосконалили проєкт і за рік з нуля звели двоповерхову будівлю. тут завершено зовнішні роботи, підведено комунікації», - повідомив Володимир Труш.

Навчально-виховний комплекс розрахований на 70 дітей. Вартість - 32,5 млн грн. Роботи проводяться за кошти ДФРР на умовах співфінансування з органом місцевого самоврядування.

«Як тільки дозволить погода, облаштуємо територію, спортивні та ігрові майданчики. Цей заклад дуже важливий для громади й стане хорошою альтернативою старій сільській школі, яка уже давно не відповідає сучасним вимогам», - додає Володимир Труш.

Завершити будівництво НВК планується влітку, щоб заклад могли підготувати до нового навчального року і вже з 1 вересня діти займатимуться у нових, сучасних класах.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чехія надасть допомогу ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ