Роботи-пилососи: різновиди та особливості

Роботи-пилососи: різновиди та особливості

05.02.21 12:22 0 677

Сьогоднішній день знаменує величезний технологічний і науковий прогрес. Свідченням цього є комп’ютеризація та поява високотехнологічних пристроїв. Одним з останніх технологічних досягнень є винахід робота-пилососа. Це компактний прилад, який створений для забезпечення приміщення чистоти без участі людини. Серед найпопулярніших сьогодні виділяють моделі виробників це пилососи iRobot та пилосмоки Neato.

Які функції виконують сучасні роботи-пилососи

Сучасні роботи-пилососи виконують кілька функцій:

  • всмоктування пилу,
  • чистка поверхонь,
  • вологе прибирання приміщень і очищення повітря від бактерій.

Процесс управління цими функціями здійснюється за допомогою вбудованого в прилад мікрокомп’ютера. Управління функціями може здійснюватися, як за допомогою панелі управління, так і з дистанційного пульта, а в останніх моделях також і за допомогою видаленого керування зі смартфона.

Переваги та особливості робота-пилососа

Основна перевага робота-пилососа полягає в його автономії та самостійній роботі. Даний прилад дійсно є прекрасною альтернативою традиційному ручному пилососу. Завдяки компактним розмірам робот-пилосос для сухого прибирання легко проходить в важкодоступні місця і відмінно справляється з роботою.

Апарат працює від акумулятора, і це відноситься до його позитивних сторін. Безумовно, якщо порівнювати з людською працею, то подібний пристрій є більш витратним в обслуговуванні, тому що вимагає періодичної підзарядки від електричної мережі. Але якщо порівнювати роботи-пилососи з класичними прибиральниками, то їх можна назвати більш економічними в обслуговуванні. Справа в тім, що звичайний пилосос функціонує тільки від мережі. Робот потребує лише в підзарядці акумулятора, а відповідно для цієї мети потрібно менша витрата енергії. З одного боку може здатися, що даний апарат є більш витратним в обслуговуванні, адже після кожного прибирання його потрібно ставити на підзарядку. Але з іншого боку, ручний пилосос, що працює безпосередньо від мережі, бере більше електрики і отже, більш дорогий в обслуговуванні. Підзарядка акумулятора робота бере електроенергії приблизно, як і у мобільного телефону, що набагато менше, ніж у звичайного ручного пилососа.

Та кількість функцій, які виконує робот-пилосос, роблять його гідною річчю в вашому домі. Дійсно, це справжній прогрес в області технологічних досягнень сучасності.

Крім достоїнств роботи-пилососи мають і свої недоліки, і головним з них є завищена їх вартість. Так було ще декілька років тому. Зараз технологічний прогрес зробив декілька кроків вперед, і тепер робот-пилосос коштує майже так, як звичайний сучасний ручний пилосос. Це справжній прогрес в області сучасних технологій. Зараз можна вже скрізь.

Якщо вам давно набридло спостерігати, як витрачається ваш час на домашні клопоти, які можна довірити автоматичним пристроям, ви вже на шляху до придбання робота-пилососа. Залишилося обрати саме вашого помічника.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 115)

КОМЕНТАРІ