Переваги металообробки з ЧПУ?

Переваги металообробки з ЧПУ?

07.02.21 12:19 1 1267

Металообробка на верстатах з ЧПУ — це ефективний спосіб виготовлення деталей складної форми, з високою точністю і нескінченною різноманітністю. Спосіб широко використовується не тільки в металообробної промисловості, але і для обробки різних видів деталей з використанням широкого спектра матеріалів. До речі, замовити дану послугу ви можете в ТОВ “Промтехноцентр”: www.promtehno.com.ua.

ЧПУ — це скорочення від комп'ютерної обробки з числовим програмним управлінням. Це техніка обробки, яка включає обробку деталей на певному верстаті. Крім звичайної обробки, інструменти з ЧПУ керуються точно запрограмованою комп'ютерною системою. Код, який використовується для програмування блоків ЧПУ, зазвичай називається G-Code. Він каже машині, як саме слід переміщати інструменти, щоб зробити потрібні деталі.

Переваги металообробки на верстатах з ЧПУ

Металообробка з використанням ЧПУ все частіше замінює верстати з ручним керуванням, такі як фрезерні та токарні верстати. Використання механічної обробки з ЧПУ має багато переваг, а саме:

  • Гнучкість. Обробка з ЧПУ має дуже гнучкі виробничі можливості для виготовлення деталей на замовлення. Верстат з ЧПУ може бути повністю перепрограмовано за короткий проміжок часу для виробництва абсолютно іншого продукту. Крім того, вони можуть зберігати минулі програми, які можуть бути використані в будь-який час, що робить його гнучким у виконанні замовлень з нескінченними варіантами та в невеликих кількостях.
  • Висока точність. Цифровий шаблон і автономна обробка з ЧПУ практично виключають людські помилки та досягають точності в межах 1/1000. Верстати з ЧПУ управляються точно запрограмованою комп'ютерною системою, і обробляються відповідно до інструкцій, наведених в цифровій формі, без ручного втручання, що усуває помилку, викликану оператором. Крім того, при проектуванні та виробництві верстатів з ЧПУ було зроблено багато заходів, щоб зробити механічну частину верстата з ЧПУ більш точною.
  • Висока продуктивність. На відміну від людей, при бажанні верстати з ЧПУ можуть працювати 24/7. Вони перестають працювати, тільки коли їм потрібне технічне обслуговування або ремонт. Поки ви виконуєте планові перевірки технічного обслуговування, ці машини будуть працювати без перебоїв. Верстати з ЧПУ також можуть працювати набагато швидше, ніж люди. Оскільки вони працюють швидше і не вимагають перерв, обробка на верстатах з ЧПУ має високу продуктивність.
  • Менше операторів. Верстати з ЧПУ можуть працювати без нагляду протягом декількох годин, один оператор може контролювати кілька верстатів з ЧПУ, як тільки вони запрограмовані. Це дозволяє операторам зосередитися на інших завданнях. Це також дозволяє компанії наймати менше робітників, тим самим заощаджуючи на накладних витратах.
  • Складні деталі. Обробка на верстатах з ЧПУ дозволяє отримувати складні поверхні, які важко обробляти звичайними методами. Програмне забезпечення Computer Aided Design (CAD) використовується для створення 3D-дизайнів кінцевого компонента. Коли це подається в комп'ютер верстата з ЧПУ, верстат здатний вирізати продукт з матеріалу до точних специфікацій. Компоненти складних форм можуть бути створені легко, не займаючи занадто багато часу.
  • Стабільна якість. Оскільки верстати з ЧПУ управляються програмним забезпеченням, після введення проекту в цей комп'ютер він може знову і знову виробляти одну й ту ж деталь з однаковою точністю. У процесі механічної обробки з ЧПУ не потрібно ручного втручання, що дозволяє виробляти деталі зі стабільною якістю. Ви навіть можете регулярно оновлювати та покращувати програмне забезпечення, що ще більше підвищує узгодженість та надійність.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 111)
Попередня новина: Преимущества перевозки ...
Наступна новина: iPhone 11 vs. iPhone 11 ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Keepyourmamu - 07.02.21

И правда креатив…супер!