Триває Всеукраїнський форум «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді»

Триває Всеукраїнський форум «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді»

09.02.21 13:29 0 452
8 лютого, розпочався Всеукраїнський форум «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді». Відкрив форум Президент України Володимир Зеленський, який розповів про стратегічне бачення планів влади щодо подолання пандемії у 2021 році.

Як зазначив Президент, у питанні протидії пандемії коронавірусної хвороби COVID-19 Україні є чим пишатися, адже, попри серйозні проблеми в системі охорони здоров'я, вдалося зменшити кількість випадків захворювання та підвищити виплати медичним працівникам. В країні відновили зруйновану систему лабораторій та вертикаль державних санітарних лікарів. Крім того, вдалося швидко організувати поставки з інших країн медичних засобів та обладнання, які були на той момент дефіцитом.

Результати, яких вдалося досягти у боротьбі з пандемією, доводять правильність та ефективність дій, які були розпочаті з першого дня протидії коронавірусу.

«Рівень смертності від COVID-19 в Україні найнижчий у порівнянні з багатьма країнами Європи. Ми довше за інших протримались і не вводили локдаун. А ті обмеження, що діяли в січні, були досить, я вважаю, ліберальними, якщо порівнювати з форматами локдауну в Німеччині, Британії, Франції та інших країнах», – зауважив Володимир Зеленський.

Крім того, за цей час Україні вдалося збільшити кількість ліжок у лікарнях. А люди, які через карантин були змушені призупинити роботу, одержали економічну підтримку. Відтак в Україні вдалося досягти стабілізації ситуації з поширенням COVID-19 і втричі зменшити середньотижневу кількість випадків захворювання.

До учасників форуму також звернувся генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус. У своєму включенні він наголосив, що ВООЗ продовжуватиме надавати Україні підтримку для того, щоб зупинити пандемію та відновити нормальне життя країни.

«Я вітаю Україну з тими ранніми кроками, до яких ви вдалися, щоб протидіяти COVID-19. Україна була однією з перших країн, котра розробила план готовності та відповіді на пандемію… Ми вітаємо уряд України, ми дуже вдячні за всі ті кроки, що ви вжили, щоб знизити рівень захворюваності», – сказав Тедрос Адханом Гебреєсус.

Додамо, що Всеукраїнський форум «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді» триватиме 8-10 лютого. участь у форумі також взяла делегація із Тернопільської області. Зокрема, начальниця управління охорони здоров'я Ольга Ярмоленко та головний державний санітарний лікар Тернопільської області Оксана Чайчук.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Україна отримала ...
Наступна новина: На Тернопільщині відбулися ...

КОМЕНТАРІ