Байден відповів Хаменеї щодо умов повернення до ядерної угоди

Байден відповів Хаменеї щодо умов повернення до ядерної угоди

09.02.21 08:56 0 373
Президент США Джо Байден заявив, що Вашингтон не зніматиме санкції з Ірану, щоб повернути його до переговорів, наголосивши, що Тегеран має спершу виконати свої зобов'язання за ядерною угодою 2015 року.

В інтерв'ю CBS 7 лютого на запитання, чи він зупинить дію санкцій, щоб переконати Іран повернутися до виконання умов угоди, Байден сказав: «Ні».

Президент США також ствердно кивнув у відповідь на запитання, чи спершу Ірану доведеться припинити збагачувати уран до рівнів, що перевищують визначені угодою.

Перед цим верховний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї заявив, що США мають зняти всі санкції з Ірану, якщо хочуть, щоб Тегеран повернувся до ядерної угоди із Заходом.

«Якщо вони хочуть, щоб Іран повернувся до своїх зобов'язань, то США повинні скасувати всі санкції, тоді ми проведемо перевірку і подивимося, чи були санкції зняті правильно, і повернемося до своїх зобов'язань», – сказав Хаменеї.

Аналітики кажуть, що ці коментарі Хаменеї стали першими після інавгурації президента США Джо Байдена, який заявив, що хоче повернутися до угоди.

Раніше міністр закордонних справ Ірану Джавад Заріф закликав Вашингтон діяти швидко і повернутися до ядерної угоди 2015 року. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Президент Ірану закликав Байдена повернути США до ядерної угоди

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ