Тарифи на опалення та гарячу воду цього опалювального сезону не підніматимуть – уряд

Тарифи на опалення та гарячу воду цього опалювального сезону не підніматимуть – уряд

10.02.21 12:39 0 399
Тарифи на опалення та гарячу воду для населення цього опалювального сезону піднімати не будуть. Відповідний меморандум було підписано між Кабінетом міністрів, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, НАК «Нафтогаз України» і мерами українських міст. Як зазначили у пресслужбі уряду, рішення підтримали всі міські голови.

«Згідно з підписаним документом, до кінця опалювального сезону 2020-2021 років українці безперебійно отримуватимуть опалення. Вартість послуги постачання теплової енергії та гарячої води у багатоквартирні будинки протягом нинішнього опалювального сезону не зміниться», – мовиться у повідомленні.

Документом передбачено, що теплопостачальним підприємствам уряд компенсує різницю між ринковою ціною природного газу та ціною, врахованою у тарифах.

«Уряд гарантує, що фінансування компенсацій для підприємств теплопостачання не перекладатимуть на органи місцевого самоврядування», – йдеться у повідомленні пресслужби.

Окрім того, «Нафтогаз» має розробити та запровадити до 1 вересня поточного року довгострокові цінові пропозиції «для забезпечення сталого рівня цін на природний газ для підприємств теплопостачання». В уряді розраховують, що це дозволить уникнути цінових коливань протягом наступного опалювального сезону. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Урядова знижка» на газ: як вона працює та хто за неї заплатить

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Что нужно для вышивания ...
Наступна новина: В Тернопільській ОДА ...

КОМЕНТАРІ