Тернопілля: «Медична система готова швидко реагувати на COVID-19»,- Ольга Ярмоленко

Тернопілля: «Медична система готова швидко реагувати на COVID-19»,- Ольга Ярмоленко

11.02.21 12:23 0 375
Триває Всеукраїнський Форум «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді», який є майданчиком для суспільного діалогу про пандемію та її подолання. Участь у заході також взяли представники з Тернопільської області. Про це повідомляє Управління охорони здоров'я ТОДА.

За підтримки Всесвітньої організації здоров'я, UNICEF та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Всеукраїнський Форум «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді» відбувається в такому форматі вперше. Тематика – COVID-19 в країні та суспільне бачення підходів до вирішення подолання пандемії в регіонах.

«Ми усі чітко розуміємо, що питання подолання пандемії коронавірусу є питанням національної безпеки України. Впродовж трьох днів спільно з фаховими людьми не лише медицини обговорюємо заходи з відновлення економіки, адаптації освіти, співпраці з міжнародними організаціями, в тому числі фінансовими. Питання вакцинації проти COVID-19 стало ключовим питанням заходу. Відповідно до затвердженого оперативним штабом Міністерства охорони здоров'я України з вакцинокерованих інфекцій плану імунізації населення від COVID-19, впродовж 2021–2022 років передбачено охопити вакцинацією від коронавірусу щонайменше 50% населення України. Міністерство охорони здоров'я планує завершити кампанію з вакцинації від COVID-19 до кінця цього року», - зазначає начальниця Управління охорони здоров'я ТОДА Ольга Ярмоленко.

За словами Ольги Ярмоленко, не оминули питання готовності медичної системи до боротьби COVID-19. Відтак, серед регіонів, Тернопільщина є одна з кращих у забезпеченні надання медичної допопомоги хворим на коронавірусну хворобу.

«Для нас важливо, що наша медична система готова швидко реагувати на COVID-19. Вона є однією з кращих у забезпеченні надання медичної допопомоги хворим на коронавірусну зхворобу», – каже Ольга Ярмоленко.

Додамо, що з 8-10 лютого триває Всеукраїнський форум «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді», на якому представники української влади, Європейського Союзу та міжнародних організацій обговорюють пандемію та шляхи її подолання.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Долар на міжбанку ...

КОМЕНТАРІ