Представники з Тернопільщини взяли участь у форумі «Освіта України 2021: стратегічні цілі та пріоритетні напрями»

Представники з Тернопільщини взяли участь у форумі «Освіта України 2021: стратегічні цілі та пріоритетні напрями»

11.02.21 12:02 0 323
У Києві відбувся форум «Освіта України 2021: стратегічні цілі та пріоритетні напрями». На заході учасники обговорили найбільш актуальні питання галузі. Участь у форумі також взяли представники з Тернопільської області.

Як зазначає начальниця управління освіти і науки Ольга Хома, під час заходу першочергово розглядалися впровадження реформи системи загальної середньої освіти відповідно до Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту» та Концепції «Нова українська школа», осучаснення системи шкільного харчування, а також не оминули питання опорних навчальних закладів.

«Заклади, які носять статус опорного навчального закладу і відповідають положенню «Про навчальні заклади» (навчається більш як 200 учнів), матимуть право навчати учнів на усіх рівнях. Тобто опорні навчальні заклади матимуть право навчати дітей на першому рівні - початкова школа, на середньому рівні - гімназії, та старша школа, тобто, як ми говоримо - ліцеї. Це один із таких актуальних і пріоритетних моментів де наші опорні заклади, які створені на Тернопільщині, матимуть можливість навчати дітей у 10-12 класах та відповідатимуть положенню про опорний навчальний заклад», - розповідає Ольга Хома.

Також розглядалося питання про позашкільну освіту, оскільки у створених громадах багато гуртків ліквідовують.

«Ми наголосили на тому, щоб Міністерство освіти і науки визначило пріоритети і надало рекомендації, як має працювати позашкільна освіта у створених територіальних громадах й тих, які уже існують», - каже Ольга Хома.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У США другий день триває ...

КОМЕНТАРІ