Боголюбов і Коломойський позиваються до влади США через конфіскацію їхнього активу

Боголюбов і Коломойський позиваються до влади США через конфіскацію їхнього активу

11.02.21 12:57 0 363
Два українські олігархи, які перебувають під розслідуванням ФБР через відмивання коштів, позиваються до влади США через спробу заволодіння їхньою комерційною будівлею в Техасі вартістю 23 мільйони доларів, повідомляє кореспондент Радіо Свобода у Вашингтоні. Позивачі заявили, що дії уряду США порушують суверенітет їх країни.

5 лютого американська холдингова компанія Optima Ventures, підконтрольна мільярдерам Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову, повідомила суд штату Флорида, що скористається правом арбітражу в Міжнародному центрі з урегулювання інвестиційних спорів (ICSID).

Торік Міністерство юстиції США конфіскувало три комерційні будівлі Optima Venture, в тому числі в Техасі, Кентуккі та Огайо. Коломойського та Боголюбова звинуватили у придбанні цих будівель за кошти, привласнені «Приватбанком» (що перебував на той час у власності Коломойського і партнерів), а потім відмиті американськими компаніями.

Мільярдери заперечують ці звинувачення, заявляючи, що в Україні їм не висунули звинувачення в жодному злочині. За їхніми словами, на частину коштів «Приватбанку» придбали будівлі в Техасі відповідно до угод про позики.

«Сполучені Штати намагаються регулювати ситуацію, що відбувається в Україні, керувати українським банком на території України та експропріювати інвестиції українських інвесторів у комерційну будівлю в Техасі. Це засновано на власному тлумаченні та застосуванні українського кримінального законодавства», – йдеться в скарзі, поданій до ICSІD.

Позивачі також стверджують, що «США фактично прагнуть замінити собою прокуратуру України».

Поки невідомо, чи будуть олігархи домагатися арбітражу щодо двох інших будівель, які уряд США намагається конфіскувати. Адвокати Optima Ventures не відповіли на запит щодо коментарів. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Мін'юсті США повідомили подробиці справи проти Коломойського

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: обласний ...
Наступна новина: У Росії Держдума збільшила ...

КОМЕНТАРІ