США: Сенат визнав процес імпічменту Трампа конституційним

США: Сенат визнав процес імпічменту Трампа конституційним

11.02.21 13:45 0 344
Більшість членів Сенату США 9 лютого проголосували за проведення процесу щодо імпічменту колишнього президента Дональда Трампа, погодившись з аргументом демократів про те, що процедура імпічменту президента, який вже не виконує свої обов'язки і є приватною особою, дозволена Конституцією США.

Адвокати Трампа стверджували, що Сенат не має юридичних повноважень для проведення судового розгляду у справі про імпічмент колишнього президента.

Демократи в Палаті представників оголосили Дональду Трампу імпічмент за кілька днів до його офіційного відходу з посади в січні. Трампа звинуватили в підбурюванні до заколоту.

Після 4-годинних дебатів 9 лютого, в ході яких обидві сторони надали свої аргументи, на голосування в Сенаті винесли процедурне питання про конституційність процесу імпічменту президента, який залишив посаду. Для продовження процесу потрібна проста більшість голосів. У результаті конституційність імпічменту визнали 56 сенаторів, 44 сенатори-республіканці з цим твердженням не погодилися. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Деталі про імпічмент Трампа: дійові особи, процедура, прогноз результатів

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Китай повідомив про ...

КОМЕНТАРІ