Європейські журналістські організації висловлюють солідарність із ув’язненими білоруськими колегами

Європейські журналістські організації висловлюють солідарність із ув’язненими білоруськими колегами

11.02.21 15:08 0 917
Кілька європейських журналістських організацій зробили заяви щодо судового процесу над співробітницями телеканалу «Белсат» Катериною Андреєвою та Дар'єю Чульцовою. Реакції колег збирає та оприлюднює на своєму сайті Білоруська асоціація журналістів (БАЖ).

Режим Олександра Лукашенка має негайно покласти край систематичним переслідуванням журналістів, вимагає Німецька асоціація журналістів (DJV) у відкритому листі до білоруського посольства в Берліні та почесних консулів.

«Журналісти, які хочуть висвітлювати події в Білорусі, піддаються переслідуванню і не можуть виконувати свою інформаційну місію. Процеси проти журналістів та їхніх організацій слід негайно припинити», – йдеться у повідомленні.

Федерація асоціацій журналістів Іспанії (FAPE) звернулася до Сергія Лукашевича, старшого радника білоруського посла в Мадриді, щодо переслідування журналістів у Білорусі. Звернення підписав президент FAPE Немесія Родрігес. Він висловив думку, що державні репресії проти преси в Білорусі неприпустимі. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Білорусь: суд відмовився звільнити під зобов'язання колег журналісток Андреєву і Чульцову

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сколько детской одежды ...
Наступна новина: М’янма: поліція стріляла в ...

КОМЕНТАРІ