У Польщі приватні ЗМІ протестують проти податку на рекламу

У Польщі приватні ЗМІ протестують проти податку на рекламу

11.02.21 15:19 0 542
У Польщі деякі приватні ЗМІ протестують 10 лютого в рамках акції «ЗМІ без вибору». По це повідомляє «Польське радіо».

Зокрема, зранку низка телеканалів передають лише спеціальне повідомлення щодо акції, а на інтернет-порталах не можна прочитати жодної статті. До акції долучилися й деякі газети.

На початку місяця на розгляд парламентарям внесли законопроєкт, який передбачає запровадження податку на інтернет- та звичайну рекламу. Згідно з документом, частина грошових надходжень від реклами має перераховуватися до Національного фонду охорони здоров'я.

Окрім телеканалів та інтернет-видань, до акції також долучилися радіостанції, які замість передач транслюють спеціальне повідомлення.

«Тут повинна бути ваша улюблена передача. Однак ви не будете читати тут жодного вмісту. Подивіться, як виглядатиме світ без незалежних ЗМІ. Розпочато акцію ЗМІ без вибору. Прочитайте наш відкритий лист до влади Республіки Польща. Для нас найголовніше, щоб у вас був вибір. Ми хотіли б подякувати користувачам та діловим партнерам за розуміння та підтримку», – розміщене повідомлення на сайті Onet.

ЗМІ, що долучилися до акції, також публікують на своїх сайтах відкритий лист до влади Республіки Польща та лідерів політичних партій. Серед підписантів листа, зокрема, Agora S.A., Dziennik Wschodni, Edipresse Polska, Eurozet Group, Kino Polska TV S.A., Polska Press Group, Ringier Axel Springer Polska, TVN S.A. та Telewizja Polsat. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2020 році в світі вбили 50 журналістів – «Репортери без кордонів»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У США слідчі назвали ...

КОМЕНТАРІ