Як потрібно купувати чайник: 5 головних правил

Як потрібно купувати чайник: 5 головних правил

11.02.21 13:27 0 370

Мало хто вдумливо вибирає чайник. За ним приходять в магазин — і з порога жахаються величезному асортименту. Як не накоїти помилок, зіткнувшись з багатим вибором? Розбираємося!

Купувати можна онлайн, але спершу потримавши в руках!

Ні, купіть онлайн, якщо так дешевше, але спершу подивіться на чайник на власні очі, а головне — потримайте в руках, відкрийте-закрийте кришку ... Чайник — річ потенційно небезпечна і з точки зору електрики (тому ніяких ринків, ніяких продуктів невідомих виробників, нехай навіть в три рази дешевше), і з точки зору конструкції: може ошпаритися окропом або паром. Тому якість збірки та продуманість конструкції повинні бути ідеальними.

Візьміть чайник в руку, імітуйте рухи, коли ви наливаєте воду. Уявіть, що з водою чайник буде на кілограм або півтора важче, а користуватися ним будуть всі дома. Кисть не повинна відчувати сильної напруги, вивертатися, це буває, коли форма ручки не ергономічна, коли вона неправильно розташована стосовно корпусу, коли вона занадто тонка зверху і потовщена внизу. Від форми ручки залежить, як навантаження буде розподілятися на кисть і зап'ястя.

Кришка з кнопкою

Кришка повинна відкриватися і закриватися без зусиль і ривків і надійно фіксуватися при закриванні. Пружинно-кнопковий механізм — це добре, знімна кришка — небезпечно, за її фіксацією доведеться стежити. Відкривати її, коли в чайнику є пар (наприклад, щоб налити воду), теж може бути небезпечно. Носик чайника не повинен загинатися вниз, як би красиво це не виглядало — вода з нього проллється повз чашки, а користувач може обпектися.

Ніколи не купувати дешеві чайники

Будь-яка техніка — джерело небезпеки, але чайник — особливо. Він в прямому контакті з водою, він має велику потужність, він нагрівається і кип'ятить, ним користуються без нагляду діти. Тому в чайнику «все повинно бути прекрасно» і безпечно, і ми говоримо: «Купуйте у великих магазинах» - не тому що він зламається, а ви без гарантії », а тому що зламатися може так, що стане причиною пожежі, викличе ураження струмом, обпече паром або водою.

Звертати уваги на контролер

Контактна група, або контролер, розташована в місці з'єднання чайника з підставкою. Ця деталь відповідає за відключення чайника при закипанні та включення без води й повинна бути якісною і довговічною.

Не вірте виробникам, які обіцяють «екологічність» матеріалів

В описі чайників з нержавіючої сталі, скла і кераміки можна побачити хвалу екологічно чисті, «природні» матеріалами, які не змінюють «природних властивостей води». Так, але не варто забувати, що хімічна безпека та інертність матеріалів (їх властивість не вступати в контакт з водою) - обов'язкова умова і для пластику, що використовується для виробництва чайників. В цілому, ніяких особливих «хімічних» переваг у кераміки перед склом немає — купуйте те, що подобається.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 110)
Наступна новина: Литовський міністр ...

КОМЕНТАРІ