НБУ до понеділка залишив незмінним курс гривні до долара

НБУ до понеділка залишив незмінним курс гривні до долара

14.02.21 08:32 0 355
Національний банк України встановив на понеділок, 15 лютого, курс 27 гривень 84 копійки за долар. Це не відрізняється від офіційного курсу на .

На українському міжбанківському ринку, за даними Finance.ua, котирування долара зростали впродовж усієї сесії 12 лютого. Торги розпочалися на рівні 27 гривень 78–80 копійок за одиницю американської валюти і завершилися на рівні 27 гривень 88–90 копійок за долар. На такому рівні міжбанк фінішував вдруге цього тижня, такими ж фінальні котирування були 10 лютого. 11 лютого на ринку гривня частково відновила позиції.

«Торги по долару проходять при перевищенні попиту над пропозицією. Продавці не готові віддавати валюту дешево і це відбивається на котируваннях», – відзначали впродовж сесії 12 лютого експерти сайту «Мінфін».

В Україні до 19 лютого триває квартальний податковий період, це сприяло посиленню гривні. Раніше в лютому втручання НБУ, який викуповував у резерви надлишок пропозиції долара, не дало гривні посилитися більш ніж до 27 гривень 60 копійок за одиницю американської валюти.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: НКРЕКП уперше анулювала ...
Наступна новина: ЄІБ виділить 50 млн євро на ...

КОМЕНТАРІ