У Тернополі презентували документальний фільм «Трохи нижче неба»

У Тернополі презентували документальний фільм «Трохи нижче неба»

14.02.21 08:18 0 333
У Тернополі презентували документальний фільм «Трохи нижче неба». Це історія про чотирьох кіборгів із Тернопільщини, які загинули захищаючи наші кордони.

«За Україну не потрібно вмирати, за Україну треба жити» - це слова бійців із документального фільму. Режисер фільму розповідає справжні історії про бої в Донецькому аеропорту та їх наслідки.

Продюсером та автором фільму є доброволець і військовий журналіст Михайло Ухман, який разом зі своїм бойовим побратимом Сергієм Коновалом понад рік їздив по Україні й записував інтерв'ю з тими, хто боровся проти російських окупантів.

В основу кінострічки ввійшли історії чотирьох кіборгів з Тернопільщини, які загинули в січні 2015 року: Ігоря Римара, Володимира Труха, В'ячеслава Мельника та Івана Вітишина.

Аби зібрати усі історії про героїв, автор спілкувався із родичами та побратимами кіборгів. У фільмі немає жодного постановчого кадру. Усі відео – з життя в аеропорту, боїв та полону – зібрані з телефонів бійців.

На презентацію фільму запросили батьків Героїв-бійців за аеропорт - Ігоря Римара, Володимира Труха, В'ячеслава Мельника та Івана Вітишина.

Фільм «Трохи нижче неба» покажуть й в інших містах України. До кінця зими стрічка з'явиться у широкому доступі.

Додамо, кіборги обороняли Донецьке летовище 242 дні – з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ