Підвісні стелі: переваги

Підвісні стелі: переваги

15.02.21 19:07 6 36556

Якщо ви коли-небудь займалися мийкою, затиранням, шпаклівкою або побілкою стелі, то напевно не любите це клопітка та брудне заняття. Адже так хочеться споглядати над головою рівну, чисту стелю. Але, можливо, при значних забрудненнях вона так і не стане ідеальною навіть при відповідному чищенні. Ось тому слід задуматися про вибір стелі, що задовольняє естетичним смакам, і яка б не була такою складною у догляді. Такою альтернативою є підвісна стеля. До речі, на сайті heradesign.com.ua, ви безпосередньо можете замовити стельові панелі від кращих світових брендів Heradesign, Knauf AMF та Knauf Armstrong.

Переваги підвісних стель:

  • краса і оригінальність;
  • довговічність;
  • відсутність потреби в особливому догляді;
  • хороша звуко- і теплоізоляція;
  • можливість експериментувати з освітленням і приховати від очей всі необхідні комунікації.

Підвісна стеля легко монтується, але нехтувати професіоналами в цій справі все ж не варто. Мабуть, єдиним істотним недоліком підвісної стельової системи є втрата близько 20 см висоти будь-якого приміщення. Це особливо неприйнятно в невеликих квартирах з висотою основної стелі менш як 2,6 м.

Матеріали для підвісних стель

Для виготовлення стель підвісних використовуються в основному натуральні матеріали:

  • метал;
  • гіпс;
  • гіпсокартон;
  • дерево;
  • мінеральне волокно;
  • пластик.

Застосування цих матеріалів обумовлюють головні характеристики підвісних конструкцій. Так, до основних функціональних ознаках підвісної стелі відноситься її пожежна безпека. Основні матеріали, з яких споруджують підвісні конструкції, просто не підтримують процес горіння (метал, гіпс), а дерев'яні складові підвісної стелі обробляються спеціальними вогнетривкими складами, що збільшує їхню безпеку.

Крім того, в громадських і житлових приміщеннях в між стельовий простір часто встановлюють протипожежні пристрої. Сітловідбивальна здатність підвісної стелі забезпечує ще кращу освітленість приміщень, а значить, веде до економії електроенергії. Підвісні стелі, особливо з базальту, прекрасно пригнічують сторонні шуми, завдяки високому звукопоглинанню використовуваних матеріалів. Всі матеріали натуральні та є екологічно чистими, але не дивлячись на це, все підвісні конструкції вологостійкі та витримують температурні перепади.

Монтаж підвісних стель

Підвісна стеля складається з легкого металевого каркаса, на який монтуються облицювальні блоки. Каркас фіксується безпосередньо на базовій стелі (перекритті) і має вигляд решітки з направляючих профілів. В якості облицювання можуть виступати як готові модульні блоки (в модульній стелі), так і цілісні листи гіпсокартону (суцільний варіант підвісної стелі). Головний плюс модульної підвісної стелі — її нескладний ремонт в разі пошкодження шляхом заміни модульних елементів.

Модульна система спрощує і доступ до комунікацій, в той час як в суцільних підвісних стелях для цього робляться спеціальні люки. Але суцільні підвісні стелі мають ідеально гладку (без стиків) поверхню, яку можна фарбувати в різні кольори, створювати криволінійні форми та багаторівневі конструкції, а значить, втілювати в життя будь-які дизайнерські ідеї. Це стане можливим після додаткової обробки встановленої стелі: затирання швів, шпаклювання та фарбування.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 114)
Наступна новина: Вагомі переваги дощок ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
xSerg - 15.02.21

подкупила искренность статьи

аватар країна
CrazyOl - 15.02.21

автору спасибо за пост !!

аватар країна
YurasikKarasik - 15.02.21

Хорошая статья, узнал много нового!)

аватар країна
FunnyFox94 - 15.02.21

підкупила щирість статті

аватар країна
zigmundvkafe - 15.02.21

Все подобається. Спасибі за пост!

аватар країна
KVAKS - 15.02.21

Потиснув би руку автору, і дав по морді всім його ненависникам.