З Гримчака зняли електронний браслет – ВАКС

З Гримчака зняли електронний браслет – ВАКС

17.02.21 08:29 0 357
Колишній заступник міністра з питань окупованих територій Юрій Гримчак не зобов'язаний носити електронний браслет та може вільно пересуватися через завершення терміну дії зобов'язань, покладених на нього Вищим антикорупційним судом. Про це в коментарі Радіо Свобода повідомили у пресслужбі ВАКС.

«Вчора (14 лютого – ред.) скінчився термін дії обов'язків, які були встановлені раніше, строком на два місяці. Тобто від він вже не повинен його носити (електронний браслет – ред.)», – заявили у ВАКС.

У суді зазначили, що поки зі сторони обвинувачення не надходило нового клопотання про продовження дії процесуальних обов'язків. Проте таким правом прокурори можуть скористатися.

« маю задоволення повідомити вас, що всі арешти, обмеження пересування, зобов'язання перед судом і електронний браслет з мене зняли. Тепер я абсолютно вільна людина», – написав з цього приводу Гримчак.

Юрія Гримчака і брата його дружини Ігоря Овдієнка затримали 14 серпня 2019 року у справі про вимагання 1,1 мільйона доларів хабарів за нібито сприяння в ухваленні рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави. Перед затриманням вдома у заступника міністра пройшов обшук. Їм інкримінували злочин за статтею про шахрайство.

15 серпня 2019-го Юрію Гримчаку та Ігорю Овдієнку оголосили підозру. За версією слідства, «бралися кошти на погодження проєктів будівництва та реконструкції будівель та споруд» і «вирішення цивільного позову у Верховному суді». Спочатку у грудні з-під варти звільнили Овдієнка, а пізніше після зменшення втричі застави звільнили і Гримчака – він мав носити електронний браслет, здати закордонний паспорт і перебувати під нічним арештом.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі вшанували ...
Наступна новина: ЄС готує санкції щодо Росії ...

КОМЕНТАРІ