У Тернополі вшанували пам'ять загиблих воїнів-афганців

У Тернополі вшанували пам'ять загиблих воїнів-афганців

17.02.21 08:24 0 372
15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав та 32-у річницю виведення радянських військ з Афганістану.

У Тернополі, біля пам'ятника воїнам-афганцям у парку «Національного відродження», відбувся мітинг-реквієм, священнослужителі відслужили панахиду. Представники влади міста, громадських організацій та небайдужі тернополяни вшанували хвилиною мовчання всіх, хто загинув в афганській війні.

«Війна - це не тільки бої та героїзм, а й людські втрати. Згідно зі статистикою, в Афганістані загинули 4 тисячі українців. 72 українських воїни зникли безвісти. В десятирічній афганській війні взяли участь понад дві тисячі жителів Тернопільщини, 48 з яких загинули. Скалічені долі, згорьовані матері, осиротілі діти… Минули роки, але біль втрати нічим не загоїти. ми схиляємо голову перед всіма, хто воював та загинув в Афганістані, та молимося за упокій їхніх душ», - зазначив заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Гайдук.

Заступник голови обласної державної адміністрації подякував учасникам бойових дій в Афганістані, які знову взяли зброю в руки й захищають територіальну цілісність України, а також активно підтримують українське військо як волонтери.

Нагадаємо, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав відзначається щорічно 15 лютого. Його встановлено в Україні«… На підтримку ініціативи громадських організацій та з метою вшанування громадян України, які виконували військовий обов'язок на території інших держав…» згідно з Указом Президента України «Про День вшанування учасників бойових дій на території інших держав» від 11 лютого 2004 р. № 180/2004.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Приватизувати Одеський ...
Наступна новина: З Гримчака зняли ...

КОМЕНТАРІ