На Тернопіллі наші аграрії мають активну підтримку зі сторони держави,- Володимир Стахів

На Тернопіллі наші аграрії мають активну підтримку зі сторони держави,- Володимир Стахів

17.02.21 08:56 0 366
16 лютого, відбулася нарада-семінар на тему «Фінансова підтримка сільськогосподарських підприємств у 2021 році». Через карантинні обмеження захід відбувся в онлайн-форматі.

Участь у засіданні взяли фермерські господарства та обслуговуючі кооперативи, керівники, бухгалтери та економісти сільськогосподарських підприємств області. Також були присутні представник Держгеокадастру, департаменту агропромислового розвитку ОДА, державного підприємства «Аграрні реєстри», Держпраці та ГУ ДФС у Тернопільській області.

«Попри стихію та пандемію в області активно розвивається аграрна галузь. Так ми є одними із перших за кількістю агропромислових кооперативів. Наші аграрії мають активну підтримку зі сторони держави. Сподіваємося, що цьогоріч нам вдасться зробити не менше, ніж минулого в аграрній сфері», - зазначає директор департаменту агропромислового розвитку Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Стахів.

За словами Володимира Стахіва, цьогоріч передбачена державна підтримка аграріям в розмірі 4,5 млрд грн - це плюс 300 млн, які були минулого року. Продовжують діяти державні програми підтримки, а саме: програма 5:7:9, часткове відшкодування техніки, кредити тощо. Також відновлюється агрострахування, яке не проводилося з 2005 року.

Окрім питання фінансової підтримки сільськогосподарських підприємств на засіданні також обговорювалося: аграрні розписки, податкові зміни у законодавстві, земельне законодавство, особливості здійснення державного контролю за додержанням «Закону про працю» та відповідальність за порушення трудового законодавства.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Гетманцев: пройти 2021 рік ...
Наступна новина: До поліції не звертались ...

КОМЕНТАРІ