Дві українські балетні постановки стали номінантами престижної культурної платформи і конкурують за грант у 50 тисяч євро

Дві українські балетні постановки стали номінантами престижної культурної платформи і конкурують за грант у 50 тисяч євро

18.02.21 09:45 0 361
Дві українські балетні постановки потрапили до шортлиста і стали номінантами на грант престижної культурної платформи Fedora.

Наразі на першому місці серед дев'яти балетних постановок, що представляють різні країни світу – футуристичний балет SPACE Lovers Київського національного академічного театру оперети.

«Це футуристичний балет на музику французького композитора Дідьє Маруані. Хореограф – Дельфін Аттал, художній керівник проєкту – Богдан Струтинський. У постановці передбачене використання елементів доданої реальності та 3D ефектів. Танцівники подорожують планетами у пошуку кохання», – йдеться в повідомленні на сайті Київського національного академічного театру оперети.

На другому місці наразі – сучасна балетна постановка Національної опери України Roots («Коріння»). Постановку довірили провідному хореографу зі Швеції Ксенії Звєрєвій, яка буде працювати з відомим італійським художником по світлу Джакопо Пантані й українськими художниками костюмів, декорацій і 3D візуалізації Поліною Панченко та Асею Кравчук, за участі провідних солістів, інформує Національна опера України.

Фрагментів вистав у відкритому доступі немає, платформа Fedora також обмежується інформацією про концепції та творців проєктів.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Про підтримку людей в ...
Наступна новина: Іран хоче побачити «дії,а ...

КОМЕНТАРІ