На Тернопіллі володимир Труш разом з народними депутатами презентував у Верховні Ради проєкт облаштування інфекційної лікарні

На Тернопіллі володимир Труш разом з народними депутатами презентував у Верховні Ради проєкт облаштування інфекційної лікарні

18.02.21 08:51 0 363
Голова Тернопільської ОДА разом з представниками Тернопільщини презентував у Верховній Раді проєкт облаштування обласної інфекційної лікарні шляхом реконструкції диспансерно-поліклінічного відділення міської лікарні № 2 в Тернополі та добудови там другого поверху.

Тернопільщина – один із тих регіонів, який не має обласної інфекційної лікарні, яка б могла на себе взяти функції організаційно-методичного центру та з організацією якої була б створена єдина і чітка система інфекційної служби.

«Ви краще за інших знаєте, як Тернопільщина долала епідемію COVID. Ми одними з перших прийняли удар і першими приймали важливі стратегічні рішення. Ми діяли, опираючись виключно на досвід наших медиків. Трансформували, доукомплектовували та перепрофільовували лікарні, - повідомив голова Тернопільської ОДА Володимир Труш.

У Тернополі є регіональний фтизіопульмонологічний медичний центр. На його базі було розгорнуте ковідне відділення, де надавали допомогу найважчим хворим.

«Наша ідея полягає в тому, щоб розширити потужність цього закладу. Провести реконструкцію диспансерно-поліклінічного відділення № 2 та добудувати другий поверх. Там розгорнути десятки ліжок. Це дозволить нам надавати медичну допомогу по інфекційних хворобах на третинному рівні», - додав Володимир Труш.

У відділенні передбачено одно- та двобоксовані палати, вентиляційна система, підведення кисню до кожного ліжка, відповідне діагностичне і реанімаційне обладнання.

Вартість проєкту – 70,9 млн грн.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Україні розпочалася ...
Наступна новина: Курс долара повільно ...

КОМЕНТАРІ