Володимир Труш зустрівся з представниками міжфракційного об'єднання «Тернопільщина» у Верховній Раді

Володимир Труш зустрівся з представниками міжфракційного об'єднання «Тернопільщина» у Верховній Раді

18.02.21 08:29 0 350
Голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш зустрівся з представниками міжфракційного об'єднання «Тернопільщина» у Верховній Раді. До його складу входять народні обранці, які різним чином пов'язані з нашим краєм.

Одне із питань, яке обговорили під час засідання, – створення обласної інфекційної лікарні.

- Ми підготували звернення до Прем'єр-міністра України та міністра охорони здоров'я щодо виділення суми у розмірі 70,9 млн грн для будівництва лікарні. Ця лікарня є вкрай важливою для Тернопільщини, адже на її функції виконує фтизіопульмонологічний центр, який знаходиться у Березовиці. Ми обговорили це питання з депутатами і чітко визначили, що треба рухатися у цьому напрямку, залучати всі джерела фінансування і робити все можливе, щоб лікарня функціонувала, - повідомив Володимир Труш.

Ще одне важливе питання для регіону – робота тернопільського летовища.

- Обговорювали питання відкриття та відбудови Тернопільського аеропорту. Тернопільщина має дуже зручне розташування. Середня відстань між обласними центрами 140 км. Аеропорт можна використовувати як для туристів, так і для бізнесу. Обговорювали можливість його використання у військовому напрямку, - каже народний депутат України Володимир Гевко.

У цьому році в країні стартує урядова програма «Велика реставрація», яка передбачає відновлення об'єктів культурної та історичної спадщини. За словами народного депутата України Євгенії Кравчук, до програми планують включити три замки Тернопільщини.

- Тернопільщина відома своїми замками. Тут зосереджена третина усіх замків України. Тому, ми будемо сприяти тому, щоб принаймні перші пам'ятки вже потрапили у «Велику реставрацію» цього року. Зокрема, будемо сприяти реставрації Чортківського замку, і тут дуже важлива символічність, бо у 2022-ому році ми будемо святкувати 500 років міста Чорткова. Дуже хотілося, щоб тут ми об'єднали всі зусилля і це була історія успіху для всієї області, - зазначила Євгенія Кравчук.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Українська сезонна ...
Наступна новина: Суди не виносили вироки ...

КОМЕНТАРІ