Як правильно вибирати кавоварку?

Як правильно вибирати кавоварку?

18.02.21 13:28 0 453

Кавоварка - це автоматизований побутовий прилад, який призначений для швидкого приготування кави. Являє собою виріб з пластика з ємністю для води і кавових зерен. У ній знаходяться фільтра, які очищають воду, контролюючи осад кавовій гущі. Сучасні кавоварки оснащені якісною автоматикою, яка приготує каву за кілька секунд. Це актуально при тісному робочому графіку або для швидкого приходу в тонус вранці. До речі, хороші кавоварки можна знайти на: https://krups.ua/. Це офіційний сайт KRUPS в Україні, який гарантує якість і надійність кавоварок і аксесуарів, представлених на сайті.

Як працює кавоварка?

Кожен вид такої техніки влаштований по-різному. Але в ідеалі виконує одну і ту ж функцію. Вода нагрівається за мінімальний час, після чого потрапляє в змішувач. Там зерна піддаються впливу пари, перетворюючись на своєрідну суміш. Після чого, проходячи через фільтр, кава потрапляє в воду, потім в чашки.

Які є види кавоварок?

Більшість споживачів не розбираються в пристрої кавоварки, тим самим не можуть визначитися з вибором. Дійсно, цей апарат має безліч видів, функцій і способів приготування гіркого напою.
Види кавоварок:

  • крапельна;
  • капсульна;
  • гейзерна;
  • ріжкова.

Крапельна кавоварка

Крапельна техніка є універсальним варіантом. Принцип її роботи полягає в тому, що спочатку перемелюють зерна. Потім нагрівається вода і потрапляє в подрібнену каву. Після чого капає в відповідну ємність. Такий вид більш бюджетний. Має режим підігріву напою.

Капсульна кавоварка

Капсульна - найлегша і практична в роботі. Що б запустити автоматику, необхідно набрати в резервуар води і натиснути «старт». Потім в спеціальний отвір вставити капсулу, в якій знаходиться подрібнена кава. Після того як вода закипить, капсула автоматично відкривається, змішуючись з окропом потрапляє в чашку. Варто відзначити, що капсули можна вибрати з будь-яким видом кави всередині. Такі додаткові елементи купують окремо з різними добавками і смаками.

Гейзерні кавоварки

Гейзерні - поширені через те, що готують ароматний напій. Кава виходить смачною, не втрачаючи своїх якостей. Такий варіант кавоварки наближений до професійної машини. Зерна для приготування купують великі, щоб не забити фільтр.

Ріжкові кавоварки

Ріжкові виконують багато функцій. Можуть приготувати різні варіанти напою: еспресо, лате, капучіно та ін. Якість напою виходить на вищому рівні, не вимагаючи великої витрати зерен. Ціна такої кавоварки багатьом не по кишені. Та й доглядати за нею потрібно ретельно, що вимагає додаткових зусиль і часу.

На що ще варто звернути увагу при виборі кавоварки?

Якщо вибір зроблено на користь однієї з наданих варіантів, варто перейти до наступних критеріїв і можливостям техніки. Апарат повинен бути досить потужним, містким з додатковими параметрами. Гарна кавоварка має потужність не нижче 1000 Вт. Обсяг повинен становити від 0,75 до 1,5 літра. Наявність фільтрів дозволить вживати чистий напій, при цьому не засмічуючи саму кавоварку нальотом. Необхідно звернути увагу на тип нагрівача. Він буває двох видів: бойлерний і термоблок. Перший варіант хороший для приготування кількох порцій одночасно. Другий - для однієї чашки.

Додаткові функції дозволять здійснити різні можливості при приготуванні кави і заощадити час. Це можуть бути: капучинатор, автовідключення, таймер, вбудована кавомолка, автоподогрев, регулювання температури, контейнер для відходів та ін. Наявність кавоварки значно спростить життя дуже зайнятим людям, і внесе різноманітність в застарілу кухонну техніку в будинку. Адже її можливості швидкого приготування ароматного напою, будуть до душі багатьом любителям кави.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 119)
Попередня новина: iPhone 8 і 8 Plus: основні ...
Наступна новина: М’янма: військові лідери ...

КОМЕНТАРІ