Вибираємо плойку для волосся: на що варто звертати увагу

Вибираємо плойку для волосся: на що варто звертати увагу

18.02.21 14:44 0 510

Скоро восьме березня, і якщо ви ще не вибрали подарунок для своєї жінки, зверніть увагу на прилади для завивки. Сучасні плойки допоможуть зробити будь-яку зачіску з кучерями або пишними локонами — головне вибрати хороший прилад, який ідеально підійде під тип волосся. Тому сьогодні ми розповімо про основні параметри цих пристроїв.

Виробники плойок

Популярних брендів так багато, що запам'ятати всі практично неможливо. На українському ринку найбільше представлено моделей від Rowenta. До речі, більше інформації про бренд можна дізнатися на сайті: https://www.rowenta.ua/ДОГЛЯД-ЗА-ВОЛОССЯМ/Плойки/c/CURLING-TONG. Вироби цього виробника можна вважати перевіреними та надійними — звичайно, якщо ви дотримуєтеся умови експлуатації приладу.

Як працює плойка для волосся

Як не дивно, але принцип роботи плойок майже не змінювався з часу їх появи. Це все той же прилад, який складається з ручки та металевих щипців з нагрівальним елементом всередині. Стикаючись з гарячим валиком, волосся фіксуються в потрібному положенні — так і виходять кучері. У сучасних моделях є регулювання температури нагріву, дисплей для управління режимами й навіть функції іонізації та парозволожування — коли в процесі укладання на локони подається пар.

Види плойок для волосся

На ринку можна зустріти два основних типи щипців: циліндричні й конічні. Як випливає з назви, у першого виду робоча поверхня виконана у формі циліндра, а у другого — у формі конуса. Принцип роботи у них однаковий, але локони виходять різними — з циліндричними щипцями кучері в'ються з однаковим діаметром по всій довжині волосся, а з конічними — звужуються до кінчиків. Конусна форма щипців допомагає зробити більш природні локони, але на практиці різниця мало помітна, бо протягом дня кучері все одно трохи випростовується і будуть лежати вільно. Також останнім часом набирають популярність автоматичні плойки — так звані автокерлери, на які не треба намотувати пасмо вручну. Вони самі затягують волосся в відсік з нагрівальним елементом, перетворюючи локони в акуратні кучері. Багато користувачів відзначають, що зробити укладку автокерлером можна набагато швидше, ніж звичайною плойкою - навіть рука не встигне втомитися, поки буде тримати прилад.

Потужність і температура нагріву

Чим могутніше плойка — тим швидше і сильніше вона нагрівається. Середня потужність домашніх щипців - 30-60 Вт. Професійні моделі мають продуктивність до 130 Вт. Якщо у вас темне або щільне волосся, вибирайте щипці потужніші, якщо світле або пофарбоване — можна купити й малопотужний апарат. Дуже добре, якщо у плойки регулюється температура нагріву — це допоможе дбайливо завивати локони та використовувати один пристрій для різних типів волосся. Для тонких, пофарбованих і пошкоджених рекомендується ставити не більше 80 градусів, для здорового світлого волосся — до 100 градусів, а для темного і густого — до 180.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 106)

КОМЕНТАРІ