Як вибрати тату салон?

Як вибрати тату салон?

19.02.21 08:46 0 1236

Ви хочете зробити татуювання, приблизно уявляєте, що має бути зображено, але стикаєтеся з проблемою вибору студії й незнанням стандартів сучасної тату-індустрії? Тоді, в першу чергу, вам потрібно ретельно вивчити це питання і розібрати, що ж із себе повинна представляти професійна студія татуювання. У Києві зараз є велика кількість салонів та студій татуювання. Крім цього є ще майстри, що працюють в салонах краси та вдома. Нумо розберімось як вибрати місце, гідне вашої уваги. Ну а розповість нам про це співробітник тату салону «Fusion»: https://tattoo-fusion.kiev.ua.

Вибираємо тату салон

Відразу хочеться застерегти вас від візитів до «домашнім» татуювальників і в салони краси. Ціна татуювання в таких місцях може бути доступнішим, але якість виконання буде відповідною. Хоча в першому випадку бувають винятки, наприклад, якщо це досить відомий і досвідчений майстер, що вважає за краще мати власне робоче місце, що відповідає всім нормам. Але таких одиниці, в інших випадках не варто ризикувати, і слід звернутися в хорошу студію. У салонах краси ж, користуючись мізерними знаннями адміністрації в питаннях татуювання, зазвичай осідають майстри тату з невеликим набором професійних навичок. Саме вони поширюють плітки про тимчасове татуювання (якого не існує в природі, хто б що не говорив). Знову ж, бувають винятки, але вкрай рідко. Татуювання та пірсинг роблять в спеціалізованих студіях і салонах! Ви ж не підете за ліками в булочну?

І ось ви прийшли в одну з таких студій. На що варто звернути увагу в першу чергу? У приймальні салону татуювання зазвичай існує стійка, за якою вас зустріне адміністратор, який повинен бути готовий відповісти на всі ваші запитання, навіть ті, які ви можете порахувати дурними.

Запам'ятайте: дурних питань не буває, якщо це стосується таких серйозних речей, як нанесення татуювання.

Саме приміщення повинне бути цікавим і приємним для відвідувачів. Якщо присутні різні елементи декору, меблі та предмети, що задають певний стиль і атмосферу студії, то сміливо можна сказати, що над нею працювали творчі та небайдужі люди, які хотіли, щоб вам було максимально комфортно там перебувати.

Роботи майстра

Попередньо на сайті, в соціальних мережах або ж безпосередньо в самій студії ви можете ознайомитися з портфоліо майстрів. Оцініть татуювання з мистецького боку, наскільки вони приємні оку, наскільки добре майстри підбирають їх розташування. Якщо вас цікавить певний стиль, ви можете уточнити, хто з майстрів може взятися за роботу по ваших ідеям. Варто звернути увагу на технічну частину, тобто на якість виконання. Ви можете оцінити загальну якість робіт, наскільки хороші у майстрів контури, щільність фарбування, плавність переходів і тіней, а також наявність або відсутність «дірок».

У гарній студії у багатьох татуювальників є готові ескізи, виконані в певних стилістиках. Зверніть увагу на те, що майстри повинні перш за все бути художниками, готовими створити для вас індивідуальний ескіз з нуля, ґрунтуючись на запропонованих вами прикладах і ідеях. Хороші майстри за оригінальність. Вони працюють тільки за своїми проектами та ескізами, і ні в якому разі не копіюють чужі роботи.

Цінова політика може бути різною. Те, скільки коштує тату, залежить від складності самої роботи, витраченого часу та категорії обраного вами майстра.

Трохи про медичні норми

У самому кабінеті повинно бути чисто. Вхід в робочий кабінет тільки у змінному взутті або бахілах, одягнутих на вуличне взуття. Якийсь творчий безлад може бути присутнім (майстер — це ж творець, перш за все), але робочі поверхні, яких торкається майстер під час роботи (стіл з машинками та фарбою, держаки, канапа, блоки живлення, лампи тощо) обов'язково повинні бути закриті поліетиленовою плівкою. Місце, де сидить або лежить клієнт має бути покрито одноразовим простирадлом. Місце, на якому розташовується татуйована поверхня також повинна бути закрита плівкою. Машинка та провід від неї повинні бути в бар'єрному захисту (одноразові плівкові пакети).

Татуювальник повинен працювати в одноразових стерильних рукавичках. Перед роботою одноразові стерильні напаяні голки та насадки витягуються з упаковки. Можете попросити, що б це було зроблено при вас. Металевий не одноразовий тримач виймається зі стерильного пакета після автоклавування. Наявність в студії автоклава (медичний прилад для стерилізації інструменту) є обов'язковою.

Після нанесення татуювання майстер повинен дати вам інструкції по догляду і розповісти про реальні обмеження в період загоєння. Корекція робіт після загоєння в разі такої потреби виконується зазвичай безкоштовно.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 111)
Попередня новина: 5 преимуществ покупки ...
Наступна новина: Чехія: українців закликають ...

КОМЕНТАРІ