До 2030 року «Нафтогаз» планує генерувати чверть енергії з зелених джерел – стратегія

До 2030 року «Нафтогаз» планує генерувати чверть енергії з зелених джерел – стратегія

19.02.21 09:09 0 397
Станом на 2030 рік «Нафтогаз» планує отримувати приблизно чверть своєї генерації енергії з зелених джерел, заявив під час презентації бізнес-стратегії групи 18 лютого голова правління Андрій Коболєв.

« 2030 рік – приблизно четверта частина всієї енергії, яку генерує «Нафтогаз», буде надходити з зелених джерел. Ми вже будемо публічною компанією, будемо сфокусовані на наших клієнтах, на споживачах як основному джерелі створення нашої цінності. Ми так само будемо активно змінювати портфель наших джерел енергії і переходити до сталої енергетики», – розповів він.

На цьому ж заході радниця голови правління компанії Лана Зеркаль розповіла про плани «Нафтогазу» розвивати напрямки зеленої енергетики.

Читайте також: Коболєв про лист Вітренка: «поки що вирішили ігнорувати»

«Ми як компанія збираємося йти в ногу з прогресом у реалізації цілей Паризької угоди. Це означає перш за все зменшення емісії вуглецю, повязаної з нашою власною діяльністю. Є дуже багато способів, як цього досягнути. Перш за все, це зменшення емісії і викидів, а по-друге, це зміна підходів у наданні послуг нашим споживачам», – розповіла вона.

За її словами, ці заходи вплинуть на весь бізнес-портфель групи і передусім пов'язані із запровадженням «нових зелених і екологічно дружніх» видів діяльності.

Одним із них Зеркаль назвала вітрогенерацію. Вона послалася на аналіз Світового банку, згідно з яким Україна має високий потенціал у офшорній вітрогенерації. «Нафтогаз», який наразі виходить на шельф у видобутку газу, розглядає для себе цей напрямок.

«Світовий банк оцінює Причорноморську зону як можливість у нарощуванні 460 гігават електроенергії, пов'язаної з розвитком вітрової енергетики, і Україна з цього портфелю має 250 гігават можливостей», – розповіла Зеркаль.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі на базі ...
Наступна новина: До 8 березня 8 поїздів – ...

КОМЕНТАРІ