У Білорусі за фактом смерті побитого невідомими Романа Бондаренка порушена кримінальна справа

У Білорусі за фактом смерті побитого невідомими Романа Бондаренка порушена кримінальна справа

19.02.21 12:59 0 595
Генпрокуратура Білорусі порушила кримінальну справу за фактом заподіяння тяжких травм, що призвели до смерті мінчанина Романа Бондаренка. Про це відомство повідомило 18 лютого матері загиблого Олені Бондаренко. Згодом Генпрокуратура підтвердила це через свою пресслужбу.

31-річний Роман Бондаренко помер від ушкоджень головного мозку після затримання особами в цивільному одязі на «Площі змін» – так називають один з дворів, де регулярно відбуваються протести. Громадські активісти та незалежні засоби інформації вважають, що до його смерті причетні люди з найближчого оточення Олександра Лукашенка.

Олена Бондаренко розповіла виданню TUT.BY про телефонну розмову з представником Генпрокуратури Білорусі. Жінці повідомили, що порушена кримінальна справа за фактом умисного заподіяння тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило з необережності смерть її сина.

Йдеться про частину 3 статті 147 Кримінального кодексу Білорусі. За цей злочин передбачене позбавлення волі на термін від 5 до 15 років.

Невдовзі пресслужба Генпрокуратури підтвердила цю інформацію в офіційному релізі. Як зазначає видання, там є уточнення: «Причетність співробітників органів внутрішніх справ до заподіяння Бондаренкові Роману Ігоровичу тілесних ушкоджень не встановлена».

За словами Олени Бондаренко, її запросили прийти до Генпрокуратури наступного тижня для оформлення необхідних документів про визнання її потерпілою у справі.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Російський опозиціонер ...

КОМЕНТАРІ