США готові до переговорів про іранську ядерну програму

США готові до переговорів про іранську ядерну програму

20.02.21 10:51 0 424
Адміністрація президента США Джо Байдена 18 лютого формально оголосила про готовність вступити в спільні переговори з Іраном і четвіркою постійних членів Ради безпеки ООН, які можуть привести до повернення Сполучених Штатів до складу учасників договору про заморожування ядерної програми Ірану, підписаного в 2015 році.

Адміністрація Дональда Трампа в 2018 році денонсувала цей договір, вважаючи, що він не поклав кінець іранській програмі створення ядерної зброї та відновила санкції щодо Тегерана. Вона наполягала на тому, що розрив договору Сполученими Штатами має спричинити відновлення міжнародних санкцій ООН, що існували до набрання договором чинності.

У заяві Держдепартаменту США йдеться, що Вашингтон не лише готовий приєднатися до переговорів про долю угоди 2015 року, але і не наполягає на відновленні міжнародних санкцій, а також послаблює обмеження на пересування іранських дипломатів, акредитованих при ООН. Заява Держдепартаменту надійшла після телефонної розмови держсекретаря США Тоні Блінкена з міністрами закордонних справ Великої Британії, Франції та Німеччини, учасницями ядерної угоди з Іраном. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: США обговорять із союзниками майбутнє ядерної угоди з Іраном

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі відкрили ...
Наступна новина: У Тернополі відбулася акція ...

КОМЕНТАРІ