ЄС планує запровадити санкції проти Росії через ув’язнення Навального

ЄС планує запровадити санкції проти Росії через ув’язнення Навального

22.02.21 13:58 12 432
Міністри закордонних справ ЄС як очікується, схвалять нові санкції проти Росії через ув'язнення опозиційного політика Олексія Навального і репресії проти його соратників.

Провідні дипломати з 27 країн-членів ЄС, які зібралися в Брюсселі, ймовірно, застосують обмеження проти російських посадовців та організацій, зокрема через заморожування активів і заборону на видачу віз, в рамках нещодавно започаткованого санкційного інструменту для покарання порушників прав людини.

Нові санкції проти Росії послідують після тижнів внутрішніх дебатів у ЄС. У жовтні Євросоюз вінс шістьох російських чиновників в «чорний список» через отруєння Навального.

21 лютого Верховний представник Європейського союзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що Росія продовжує ігнорувати рішення Європейського суду з прав людини, який вимагає від уряду Росії звільнити Навального.

Країни-члени ЄС на чолі з Польщею і країнами Балтії закликають до більш жорсткої політики щодо Росії, включаючи додаткові економічні санкції. Напередодні зустрічі в Брюсселі двоє найближчих союзників Навального зустрілися в бельгійській столиці з вісьмома міністрами закордонних справ ЄС та кількома послами ЄС. Один із соратників Навального, Леонід Волков, сказав AFP, що вони «говорили про адресні персональні санкції проти найближчих союзників Путіна і людей, винних у серйозних порушеннях прав людини». Зустріч організував міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.

Інша група членів ЄС, в тому числі, Франція і Німеччина, виступають за більш цілеспрямований підхід і виключення економічних санкцій. Зазвичай для запровадження санкцій потрібна одностайність всіх членів блоку.

Напередодні зустрічі в Брюсселі міністр закордонних справ Австрії Александр Шалленберг заявив в інтерв'ю німецькій газеті Welt am Sonntag, що ЄС має запровадити новф санкції проти Росії у зв'язку зі справою Навального.

Австрійський дипломат сказав, що очікує «широкої підтримки» цільових санкцій серед 27 членів ЄС, але додав, що санкції «повинні бути політично грамотними і юридично досконалими». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ЄС визначиться з санкціями проти Росії через арешт Навального в лютому – ЗМІ

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Іран вимкне камери ...
Наступна новина: ООН звинувачує соратника ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
ssspeed - 22.02.21

Мне, например есть чем поделиться, думаю не только мне.

аватар країна
OldRoger - 22.02.21

просто афигенно!!!!))

аватар країна
deepseeker - 22.02.21

Полезного много нашла для себя

аватар країна
lebedevars - 22.02.21

Класс! Афтару респект!

аватар країна
misha777pvl - 22.02.21

мысли здравые, но тяжело читать, не знаю почему.

аватар країна
TimGal - 22.02.21

Дякую за цікавий матеріал!

аватар країна
popazhopa - 22.02.21

Всегда приятно читать умных людей

аватар країна
dontlooksoargh - 22.02.21

Я звичайно, мало, що тямлю в даній темі, але постараюся осилити.

аватар країна
Intail - 22.02.21

стаття непогана але назва якось не дуже

аватар країна
CyborgY - 22.02.21

Звідки берете інфу для постів якщо не секрет?

аватар країна
mrkstblv - 22.02.21

Відмінний матеріал. Спасибі і пишіть ще, тільки картнок замало!

аватар країна
InNier - 22.02.21

Через деякий час Ваша стаття стане популярною. Запам'ятайте мої слова.