Заготовки для ключів: що потрібно знати?

Заготовки для ключів: що потрібно знати?

22.02.21 20:09 2 1118

Заготовки для ключів — це міцні, зносостійкі, якісно виконані вироби, які використовуються для виготовлення дублікатів ключів до замків сувальдного типу. Такі замки ще заведено називати прапорцевими або бородковими за будовою ключа з прапорцями (борідками), які служать для взаємодії з сувальдами (спеціальними пружними пластинами), розташованими всередині замку. Сувальди збудовані в певні позиції, від положення яких залежить відкривання / закривання замка.

На прапорці (борідці) ключа також наносяться борозенки, які повинні співпасти з пазами, розташованими на сувальдах. Саме точний збіг борозенок прапорця з пазами сувальд призводить замок в рух, звільняючи стійку та відкриваючи його. Така конструкція замку досить проста, але, разом з тим, надійна та ґрунтовна, і чим більше сувальд в конструкції замка, тим вище його секретність.

Оскільки замки сувальдного типу міцні та довговічні, заготовки для ключів до них також виготовляють з матеріалів, які дозволяють експлуатувати ключ тривалий період:

  • сплави металів високої міцності;
  • легована сталь;
  • латунь;
  • силумін.

Заготовки для ключів мають різний розмір як самого ключа, так і прапорців. Ключі з двома прапорцями (борідками) називають «метеликом», вони більш надійні, ніж з одним прапорцем. На поверхню прапорців наносяться вертикальні або горизонтальні, суцільні або переривчасті борозенки, комбінації яких створюють таємність замка.

Чим більше варіантів заготовок ключів з різними комбінаціями, розмірами та формами прапорців з нанесеними на них борозенками є в наявності, тим простіше підібрати підходящу заготівлю для виготовлення дубліката ключа. Оскільки дублікати ключів виготовляються в майстерні в більшості випадків прямо в присутності клієнта, то наявність широкого асортименту різноманітних заготовок дозволяє оперативно і якісно виконати замовлення, а значить, задовольнити замовника.

Де можна придбати заготовки для ключів?

Купити заготовки для ключів для оснащення майстерні з виготовлення дублікатів ключів ви можете в інтернет-магазині https://key-smt.com.ua/zagotovki-kliuchey.html в великому асортименті та за доступною ціною. Крім заготовок до замків сувальдного типу в широкому асортименті представлені заготовки для ключів інших видів: вертикальні (ямковий, перфоровані), англійські, фінські, хрестові, ригелі, поштові, контактні та безконтактні заготовки для ключів до домофону та інші види заготовок.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 104)
Попередня новина: Переваги покупки взуття ...
Наступна новина: Кейтеринг: що потрібно ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Reepleee - 22.02.21

Додав в закладки

аватар країна
PSManager - 22.02.21

Через некоторое время Ваша статья станет популярной. Запомните мои слова.