Кейтеринг: що потрібно знати?

Кейтеринг: що потрібно знати?

22.02.21 20:42 1 1136

У нашій країні переваги кейтерингу оцінили ще в 90-і роки. Кейтеринг — це обслуговування різних заходів на виїзді та роздрібний продаж кулінарних виробів, а також оформлення, сервування та обслуговування гостей.

Види кейтерингу

Існує кілька класифікацій видів кейтерингу. Залежно від місця надання та призначення послуг виділяють такі різновиди:

  • Організація харчування на території замовника (доставка обідів в офіси, навчальні заклади).
  • Харчування в транспорті (наприклад, під час авіаперельотів).
  • Виїзна торгівля (в тому числі на міських масових заходах).
  • Подієвий кейтеринг (урочистості різного плану).

По повноті надання послуг кейтеринговое обслуговування поділяють на два види:

  1. Доставка готових страв.
  2. Повносервісне обслуговування (цей вид включає не тільки доставку, а й оформлення, сервування, обслуговування клієнтів, складання сценарію торжества).

За форматом кейтерингового обслуговування виділяють наступні його види:

  • фуршет;
  • банкет;
  • шведський стіл;
  • банкет;
  • кава брейк;
  • барбекю;
  • гала вечеря;
  • весільний кейтеринг.

Серед видів кейтерингу поширені банкет і фуршет. Банкет — це урочистий званий сніданок, обід або вечеря. Фуршет — це форма спільного прийому їжі, яка має на увазі, що учасники їдять стоячи, вільно вибираючи блюда та напої. Чим відрізняються такі форми надання кейтерингових послуг від класичних банкету або фуршету, які проводяться в ресторані? Різниця в тому, що організатори та гості не йдуть на свято, а «свято йде до них».

Групи споживачів послуг

Виділяють чотири основні групи споживачів кейтерингових послуг:

  1. Колективи підприємств або навчальних закладів (працівники, учні, які забезпечуються обідами).
  2. Громадські організації (асоціації, спілки, батьківські комітети, які планують проведення тренінгів, зборів, випускних вечорів).
  3. Корпоративні клієнти (установи, підприємства, яким потрібно провести конференцію, пленум або корпоратив).
  4. Індивідуальні клієнти (ті, хто організовує різні урочистості сімейного плану — день народження або весілля).

Основі плюси кейтерингу

До основних плюсів кейтерингу можна віднести:

  • вільний вибір місця проведення заходу;
  • індивідуальний підхід до його організації;
  • комфорт замовників (нема потреби самостійно готувати та накривати столи);
  • можливість замовлення комплексу послуг «під ключ».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 108)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Adik1488282 - 22.02.21

спасибі за цікаву ретроспективу!