Тернопілля: до програми «Велике будівництво» включено майже пів тисячі об’єктів

Тернопілля: до програми «Велике будівництво» включено майже пів тисячі об’єктів

23.02.21 09:57 0 383
В 2021 році до «Великого будівництва» включено майже пів тисячі об'єктів. Це 95 шкіл, 70 садочків, 80 спортивних об'єктів, 177 амбулаторій. Вперше до програми включені 35 лікарень та 20 культурних об'єктів. На реалізацію цих проєктів планується спрямувати 9 млрд грн.

«Завдання Мінрегіону – впродовж найближчих років створити зручну та доступну інфраструктуру в усіх регіонах України, яка стосується усіх аспектів життя наших громадян: освіта, охорона здоров'я, безпека, адміністративні послуги, культура та спорт», – наголосив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, виступаючи на третьому Всеукраїнському форумі «Україна-30. Інфраструктура єднає».

За словами Міністра, впродовж найближчих кількох років 100% шкіл, включених в програму, будуть відповідати всім умовам нового освітнього простору, який передбачає наявність інтерактивних дошок, сучасних класів з хімії, фізики, біології, устаткованих новітнім обладнанням. Також 100% українських діток повинні бути забезпечені місцями в садочках.

Окрім того, медичні амбулаторії повинні з'явитися у кожній громаді. Довгострокові інвестиції передбачають також відновлення опорних лікарень та реконструкцію дитячих, дорослих та спеціалізованих обласних лікарень.

Кожна громада, де проживає більше 20 тис. населення, повинна мати стадіон із професійним покриттям та біговими доріжками. А де менше 20 тисяч – повинна мати спортивне поле зі штучним покриттям.

Кожна громада також повинна мати Центр безпеки, сучасний центр культури, центр надання адміністративних послуг у доступності не більш як 30 хвилин добирання до ЦНАП.

#КабінетМіністрів #ОфісПрезидента

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: АРМА за 2020 рік розшукало ...
Наступна новина: Степанов повідомив про ...

КОМЕНТАРІ